Kadınların Yüzlerce Yılda Elde Ettikleri Hakları Farkında Olmaksızın Erkeklere Teslim Etmeleri
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      peripedia
      Pandemi, karantina, her ne kadar çalışıyor olsa da evden çalışma yöntemi ile kadının yine eve hapsolması, evde olduğu için ev işleri, bebek bakımı gibi işlerin yine kadına bakması neticesiyle gerçeklemiş olaydır. Farkında mıyız bilmiyorum ama günümüz insan ilişkileri mağara dönemi ilişkilerine kadar gitti. Yakın çevremde de böyle bir örnek var. Babasına göre çocukla daha haşır neşir olan anne çocuğunun sağlığı için çalışma hayatına ara verdi ve pandemi biter mi, bu kadın arkadaşımız çalışma hayatına tekrar dönebilir mi bilmiyorum ama bildiğim tek şey bu sürecin kadınlara çok daha fazla zarar verdi. Duyduğum kadarıyla bir erkek çalışan ve bir kadın çalışanını işten çıkarma kararı arasında kalan işveren genelde kadın çalışanı deyim yerindeyse kovmayı tercih ediyor. Dediğim gibi çalışma hayatına dahil olması çok zor ve çok uzun bir süreç alan kadın pandami ile bu kazanımlarını kaybediyor. Kısaca "Tehlikenin farkında mıyız?" demek istiyorum.
        kuzey34
        Maalesef biraz öyle oldu ama zamanla tekrar hareketlenecek kadınlar hatta yavaş yavaş bence almaya başladılarda.
          gregory_
          Her zaman kadinlarin yaninda oldum ama burada sadece kadinlar mi yapmayin artik. Hükümetin güçsüzlügü ve yeteneksizlikleriye islerini kaybeden insanlarin farkindamisiniz, çok basit bir öneri size bir caddeye cikin ve devren kiralik, satilik ya da kapanmis dükkanlari bir sayin. Dedigin gibisi de olmustur ama calisan cikarmada kadina öncelik verilmesi isverenin dogum korkusuyla aldigi karardir genellikle ve yeni degildir aksi takdirde ayni isi yapip daha az kazandigini iddia ettigimiz kadinlar cikarilmazdi. Insanlar cidden kötü durumda artik burada ayrim yapmayin lütfen 80 küsur milyonluk ülkede haciz dosyalari 60 milyonu asmis durumda, lütfen at gözlüklerini bu seferlik cikaralim ülke cidden batiyor.
            eo110
            İşin aslı bu ülkede kimse hiç bir hakkı kolay elde etmiyor. Kadın için çok daha zor olduğu çok açık ve katılıyorum her zaman buna. Ancak sizin ve bizim düşündüğümüzün aksini savunan kadınlarda çok çok fazla. Bu bence kadınların kendi içerisinde bulunduğu hak arayışına zaten zarar veriyor. Örneğin Milletvekili Özlem Zengin'in kadının toplumdaki ve iş hayatındaki konumu ile ilgili değerlendirmelerine bakarsanız görebilirsiniz.
              noway
              "Duyduğum kadarıyla bir erkek çalışan ve bir kadın çalışanını işten çıkarma kararı arasında kalan işveren genelde kadın çalışanı deyim yerindeyse kovmayı tercih ediyor." buna bizzat şahit oldum. son derece haklı bir isyan. bunu beğenmeyenlerle aynı havayı solumaktan iğreniyorum.
                detokssuyu
                Hiç bu açıdan düşünmemiştim ama haklısınız. Çocuklarla ilgilenmek bizim toplumumuzda annenin görevi olarak görüldüğünden çocuklar hasta olmasın diye kadınlar işlerinden ayrılmayı tercih edebiliyor. Baba izole olabilir anne olmaz neden çünkü anne yemek yapmak zorunda evi derlemek toplamak çocuklarla ilgilenmek zorunda.
                  sedefartuny
                  Evet bu madalyonun görünmeyen yüzü evet pandemi döneminde herkes çok zorlu şartlar altında hayatına devam ediyor ama kadınlar için zaten asla eşit olmayan sistem çok belirgin bir şekilde kadının aleyhine işliyor. Kadınlar gerçekten de eve hapsoldu bu dönemde.
                    mrlawyerkk
                    Yapmayın yapmayın bu durum kadın erkek çatışması yaratmayın. Pandemi hepimizi olumsuz anlamda etkiledi. Toplumdaki kadın erkek eşitsizliğini konuşalım eyvallah ama bu kadar dar bir çerçeveden olmaz.
                      gizemino
                      Ben aslında pandeminin daha ters bir etki yarattığını düşünüyorum. Tanıdığım birçok ailede herkes evlerine kapanınca erkekler de sıkıntıdan ya da evi özelleştirmek istediklerinden ötürü ev işlerine daha çok katılmaya başladı
                      /
                      0

                      Tarihe Göre

                      İçerik bulunamadı.