Kadına Şiddetin Twitter Örgütlenmesi İle Son Bulacağını Düşünmek
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      sedefartuny
      Yayınlandığı ilk günden itibaren ilgi çeken Alev Alev dizisinin bugün yayınlanan bölümü toplumsal mesajlarla dolu bir bölüm olmuş. İzlemeyen arkadaşlar için kısaca bahsedecek olursak Belediye Eski Başkanının eşi Cemre, hala ülkede çok sevilen ve çok güçlü olan eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor, yine eşinin zoru ile kullandığı ilaçlar nedeni ile akıl sağlığını kaybediyor ve itibarsızlaştırılıyor. İlerleyen bölümlerle birlikte Cemre karakteri kozasından çıkıyor ve eşine karşı bir mücadele başlatıyor. Bu hafta ise #sesimiduyun çalışması ile kadına şiddete dikkat çekmek istemiş kanal ve yapım. Bölümde Barış Falay, Melek Mosso, İrem Sak gibi isimler Cemre karakterine sosyal mecralarından destek veriyor. Cemre'nin videoları paylaşılıyor, yalnız olmadığı ünlüler tarafından beyan ediliyor, ünlü ünsüz herkes sanal bir dünyadan kadına şiddeti lanetliyor ve karakterimiz bu mesajların her birini görüp, yalnız olmadığını düşünüyor ve mutlu oluyor. Ne kadar hoş değil mi? Biz de sık sık bunu yapıyoruz. O yalnız değildir, bu yalnız değildir, kadına şiddete hayır diye bağırıp duruyoruz ama o kadınların her biri yalnız ve öldürülüyorlar. Bir dizi ile bu sanal mecralarda yazılıp, çizilenin bu kadar yüceltilip normalleştirilmesi anlamsız geldi. Paylaşmak istedim. Teşekkürler.
        peripedia
        İnsanlar yorulmadan, herhangi bir zahmete girmeden bir hashtag ile ya da bir video paylaşarak bir şekilde vicdanlarını rahatlatıyorlar, kanayan yarayı durduklarını sanıyorlar ama gerçek bu değil.
          okadin
          Diziyi ve bu sahneleri izledim benim de içime sinmedi, yavan geldi. Ünlüler yanımızda her şey düzelecek, paylaşın, yorum yazın, hashtag açına gelmiş biraz mevzu ama yine de konvansiyonel medyada yayınlanan bir dizide bu gibi mesajların verilebiliyor olması bile anlamlı.
            dr.rock
            Katkısı var muhakkak ama yasal düzenlemeler olmalı. Bunun için örgütlenme gerek, eylemsel tutum gerek, hareket gerek. Şu an covid prangaları ile bozuluyoruz. Normalleşme süreci 2 yılı alır. Sonrasında seçimler vb Siyasal iktidar değişir Kim bilir neler olur
              mrlawyerkk
              Bir son yaratmaz ama bu ülkede twitter kamu vicdanını rahatlatacak birçok sonuca vesile oldu. Bunu da gözardı etmemek gerekir.
                lanbaris
                bu ve bunun gibi meseleler toplumsal meselelerdir, öyle 3-4 hafta twitter da hastag açıp, sosyal duyar kasarak düzeltilemez. tek gerçekçi çözüm uzun vadeli olmalıdır. nasıl olur bilmiyorum ama, eğitim sistemi ile başlanması şahsımca akıllıca olur. gelecek nesilleri aydınlatınca zaten bozuk olan çarklar ortadan kalkmasa bile kendini düzgün çalışmaya entegre etmek zorunda kalabilir. düzelmese bile zamanla yok olup kaybolacaktır.
                  caresizcare
                  Anca filmlerde olur zaten bu
                    siradan_birisi
                    /
                    0

                    Tarihe Göre

                    İçerik bulunamadı.