İstanbul Valiliği'nden Gösteri ve Yürüyüş Yasağı
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      fuzbing
      https://onedio.com/haber/istanbul-valiligi-nden-gosteri-ve-yuruyus-yasagi-950340
      https://onedio.com/haber/istanbul-valiligi-nden-gosteri-ve-yuruyus-yasagi-950340
      "İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde toplanma çağrıları yapılması üzerine, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü yasakladı." neden tüm İstanbul'da yasaklanmamış diye sorgulamamızı sağlayan haber.
        dr.rock
        Belki yeni bir Gezi vb gibi bir durumdan endişe ediliyor. Elbette Gezi'de ki toplumsal kardeşlik oluşumu güzeldi. Şu anda siyasiler müthiş bir paranoya içinde. Çok spesifik bir paranoya hemde, korkak ceylan gibi... Başı açık karşıt görüş: Batılı ya da Atatürk'çü terörist. Başı kapalı karşıt görüşse fetö cü terörist konumunda onlar için. Bence üniversitenin kendi bünyesinde, kendi öğrenci ve akademisyenlerine bırakılması gereken bir eylemleşme süreci (şu anda olanda bu). Bu yasaklar bir tür ters psikoloji ile kışkırtma maksatlıda olabilir, istihbaratımızın elinde verilerde olabilir. Bilinmez... En iyisi (varsa birilerinde böyle bir niyet) hali hazırda covidle mücadele eden fukara ülkemizi daha çok sıkıntıya sokmadan olayları dışarıdan gözlemlemek, sokaklara dökülmemek. Zaten bu devir kapandı çoktan, ülkeyi, vatandaşları zora sokmaya gerek yok diye düşünüyorum, evde kalmak lazım, demokratik olmak, hakçı olmak, pozitif olmak, empati yapmak lazım... Bazen Reisle bile.
          alys
          çünkü katilden,tecavüzcüden değil hakkını arayandan korkuyorlar.
            fuzbing
            bundan güzel bp olur
              alys
              Ben sana burda 850 sayfa yazı yazsam sen yine anlamayacaksin Emre. vaktimi sana harcayıp boşa gitmesine izin veremem. iyi günler sana.
                sedefartuny
                Boğaziçi için gezi kıvılcımı olabilir diyenler haklı sanırım. George Floyd protestolarına da insanlar pandemi nedeni ile ivme kazanamayacağı, ses çıkmayacağı gözü ile bakmışlardı ama polislerin virüsten daha zararlı olduğu kanısına varmıştı toplum. Bazı şeyler gerçekten coronadan daha zararlı. Bu yasak neye ya da nelere gebe olacak bakalım.
                  kisacadeniz
                  Bu habere zerre şaşırmadım, ben de ne zaman gelecekti bu yasak diye bekliyordum
                    roar
                    Yasak yasak yasak. Bu ülkede sesini çıkartmak yasak artık. Başkaldırmak yasak. Karşı fikirde olup bunu haykırmak yasak. Çünkü tahammülleri yok.
                      ozymandiase
                      Baktılar destek veriyor İstanbul belediyesi çareyi yasaklamalarda buldular. Ancak bu çok yanlış bir karar. Çünkü bu yasağı bile isteye delecek çok kişi var. Bu da illegal bir hale gelmesine sebebiyet verir ve olay anarşik bir boyut alıp daha da büyür. Kendinizi kurtarayım derken bile bile ateşe sürüklediniz olayları sayın İstanbul Valiliği.
                        pillowtalk
                        İşte bu ya. Son derece laik ve demokratik bir ülkede, fikir ve düşünce özgürlüğünün olduğu benim canım ülkemde olması gereken ve yapılması gereken bir şey bu. Çünkü neden insanlar fikir ve düşüncelerini beyan etsinler değil mi ? Özellikle bunlar verilen kararlardan etkilenen insanlarsa neden karşı çıksınlar. Otursunlar oturdukları yerde. Not: İronidir.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.