İlişkinde Hangi Bağlanma Stiline Sahipsin? Kaçan mısın Yoksa Kovalayan mı?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      klinik-psikolog-gokcesavci
      Bağlanma kişiler ile kurduğumuz duygusal bağdır. Bağlanma teorisi ise dünyaya geldiğimizde ilk bakım veren ile kurulan bağdan tüm sosyal ilişkilere odaklanır. İlk bakım veren bazen ebeveyn bazen başka biri olabilir. Bebek ile kurulan bağ, bebeğin yetişkin biri olduğunda romantik ilişkilerinde kuracağı bağı ve davranış biçimlerini tamamen etkiler. 3 Tip Bağlanma Modeli vardır Güvenli Bağlanma: Bebeğin sevgi dolu ve güvenli bir ortamda büyüdüğü bağlanma modelidir. Bakım veren tarafından bebeğin fiziksel ve duygusal ihtiyaçları karşılanmıştır. Bakım veren kişiye güvenerek büyüyen bebek yetişkin birey olduğunda güven dolu romantik ve sosyal ilişkiler kurar. Duygularını açıkca ifade eder, partnerine ilişki içerisinde alan tanır, terk edilme kaygısı duymaz, ilişkilerinde sağlıklı bakış açısı hakimdir, ayrılık süreci onları yıkmaz. Kaygılı Bağlanma: Bakım veren tarafından bebeğin bazen ihtiyacı karşılanmış bazen karşılanmamış bazen sevecen bazen mesafeli davranılmıştır.Bakım verenin tutarsız davranışı sonucu bebekde güven duygusu yerine kaygı oluşmuştur. Kaygılı bağlanan bebekler yetişkinliklerinde partnerleri tarafından sürekli terk edileceklerinin korkusuna kapılır bu korku ile genelde partnere alan tanımaz, darlar ve bu sebeplerden terk edilme korkularının gerçeğe dönüşme ihtimali yüksektir. İlişkilerinde bağımlı davranış sergiler partnerlerinin arkadaş ortamına girer, partnerden ayrı vakit geçirmekten hoşlanmazlar. Ayrılık süreci onlar için diğer bağlanma stillerine göre çok daha zordur. Kaçıngan Bağlanma: Bakım verenin mesafeli olduğu, bebeğin duygusal ve fiziksel ihtiyaçları ile ilgilenmediği durumlarda oluşur. Bebek bakım verene güvenmez ve bakım vereni reddeder. Bu bebekler büyüdüğü zaman özellikle romantik ilişki kurmakta zorlanır, duygularını ifade etmez çoğu zaman duygularından bahsetmez, ilişki yaşamak onlar için özgürlüklerini kaybetmeye eşdeğerdir, ilişki yaşıyorsa da duygusal anlamda yatırım yapmazlar ayrılık süreci onlar için sıkıntılı geçmez hatta rahatlamış ve özgürleşmiş hissederler. Bağlanma stiliniz partnerinizin bağlanma stili ile farklılık gösterebilir. Genelde de gösterir ve ilişkilerdeki sorunlar bu şekilde ortaya çıkar. Psikolojik bazı müdahaleler ile bağlanma stiliniz ve ona bağlı gösterdiğiniz davranışları değiştirmeniz mümkündür.
        silivri
        Anadolu'daki klasik, beni nenem büyüttü vakalarından biriyim. Daha da öte beni babamın babaannesi büyüttü. Tabii ben doğduktan bir süre sonra ölse de oral dönemde de anal dönemde de bakıcılığımı yapan o. Bir süre sonra bakıcı figürünün değişmesi, bu arada kardeşimin doğmuş olması ve karışık durumdaki çevresel faktörleri ekleyince C şıkkı, kaçıngan bağlanma diyorum.
          me_out_bye
          Hatırlattığın iyi oldu, bu filmi izlememiştim nesi bu kdr yaygara olmuş, bu akşam izleyeceğim.
            detokssuyu
            Hayatımda hiçbir zaman kimseyi kovalamadım kaçmadım da. Ne kovalayan olmak isterim ne de kovalanan çünkü.
              leb
              bağlanmam ya
                sedefartuny
                Hayatımın belirli bir döneminde baya bi kovaladığım oldu ama geçti artık kovalanan tarafım. Sanıyorum kendimin farkına vardım.
                  catherine-earnshaw
                  Kaçanın da kovalayanın da kafasını birbirine tokuşturanım Kendinize gelin. Kaçan kovalayan hödüdü diye diye her şeyin içine sıçtık, adam gibi ilişki kalmadı meydanda.
                    lellu
                    Duran 🤷‍♀️
                      mirinkirinediyor
                      orta direk😂
                        asgardian-mjolnir
                        Son ilişkimden öncesine kadar kovalayandım . Sonuncu da kaçan oldum kendim bitirdim daha az çektim aydınlanma geldi bundan sonra öyle yapacam .
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.