Hitler - Cengiz Han - Erdoğan Üçgeni
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mr_kocho
      Herkese selam. Başlıkta yer alan bu üç ismin ortak yanı hepsinin hapis yattıktan sonraki süreçte liderlik konusunda en üst seviyeyi görmeleri. Hitler, liderliğinde Yahudiler başta olmak üzere birkaç toplumu kullanarak "kendince" üstün Alman ırkı yaratmak ve ülke çıkarları için büyük bir sömürge ve savaş başlatmıştı. Cengiz Han, dünyanın üçte birine sahip olmuş, önüne geleni yakıp yıkmış, sonunda da dünyada ki her iki insandan birinin onun soyundan gelmesine sebep olmuş biri. (Bilginin net doğruluğu yok, iyi bilen bilir aydınlatırsa çok iyi olur.) Erdoğan bu isimlerin yanından geçemeyecek biri hatta yanlarına koyulmayacak biri diyorsunuzdur, evet öyle. Geçmişine bakınca belediye başkanıyken hapse giriyor. Çıkınca yıllarca Başbakanlık, ardından gelen cumhurbaşkanlığı. İlk başlarda topluma göre şekil alan biriyken, zamanla dini kullanarak toplumu şekillendiren biri haline gelmeye başladı. Erdoğan'ı bu üçgene koymamdaki en büyük neden de bu zaten. Toplumu dini kullanarak çok güzel bir şekilde sömüren bir isim. Kendi çıkarları için toplumu birer basamak haline getirdi. Buraya başka şeylerde eklenir de şimdi çıkar biri şikayet filan eder diye yazamıyorum. Yani temelde üç isimde bir şekilde hapishane hayatından sonra siyasi kariyerlerinde zirveyi görmüşler. Siz bu üçlü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bir tesadüf mü yoksa benzerlik mi? Not: Lütfen Erdoğan'a hakaret filan etmeyelim. Bazılarınızı şikayet filan etmişler galiba. Benim yüzümden başınız yansın istemem.
        silmarillion
        dini sömürerek mi, din-ticaret-siyaset üçgenini işleterek mi? bu ülkede yaşayıp da içeride dönen olayları yorumlayamamak...
          tsukyomi
          Hepsi bambaşka kulvarların liderleri. Fakat ilk ikisi diğerinden epey farklı. Her lider kullanmak için bir araç bulur. Kimi milliyetçiliği kullanır, kimi dini, kimi dili, kimi ırkı, kimi eşitliği. Hitler gerçekten ırkını üstün tutmak istedi, ki bu hastalık derecesindeydi. Cengiz Han yayılmacıydı, bir hastalığın yayıldığı gibi yayıldı. Diğeri bambaşka bir mevzu. Kısaca aralarında tek bir benzer yan bile yok. Farklı uçların liderleri.
            icarus_fall
            Cengiz Han’ın hapis ya da tecrit hayatı olduğunu hiç okumadım… Mandela gibi 20-25 sene yatıp ülkesinin başına seçimle gelip iyi şeyler yapan liderler de var… Hitler’in de seçimle başa gelmiş olması trajik aslında… Ele geçirilen gücü kendi dünya görüşlerine göre tüm ülkesini istediği istikamete götürürken bütün dünyayı birbirine katmışlığı da var. Sonuca bakarsak ülkesi yaptıklarından utanıyor ve Hitler’den sonra muazzam bir atılımla nerelere geldiklerini görüyoruz. 80 sene öncesinden bahsediyoruz. Peki kendimize bakalım Atatürk gibi bir liderden sonraki 80 senede biz beler yaptık nereye geldik… Derdin mevcut lideri rahat eleştirememek mi? Mevcut lideri kötü bilinen liderler mi kıyaslamak? Yoksa lider olunduktan sonra liderlerin otoriterlikle diktatörlüğü karıştırması mı? Erdoğan’ı da aynı Erbakan gibi öldükten sonra şu an bi kaşık suda boğmak isteyen siyasetçiler çok iyi anacak… Bütün siyasileri al birine vur ötekine durumu, Allah yardımcımız olsun :))
            /
            0

            Tarihe Göre

            İçerik bulunamadı.