Hiçbir Vasfı Olmayanların Taha Duymaz ile Dalga Geçmesi
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      erkan_cvs
      https://www-hurriyet-com-tr.cdn.ampproject.org/v/s/www.hurriyet.com.tr/amp/galeri-taha-duymaz-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-hakkinda-merak-edilenleri-anlatti-41535689?amp_js_v=a3&amp_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=15971448085327&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%251%24s%20alan%C4%B1ndan&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.tr%2Fgaleri-taha-duymaz-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-hakkinda-merak-edilenleri-anlatti-41535689
      Taha Duymaz Hakkında
      Düşünsenize tek yaptığınız şey yemek videoları ama herkes sizi eleştiriyor hatta çocukluk fotoğraflarınız ile dalga geçiyorlar. Ne hissedersiniz? Mesela herkes yamuk tepsiyi eleştiriyor. Ve tepsinin o hale gelmesinin imkansız olduğunu söylüyor. Aslında tepsiyi fırına koyulursa öyle olabileceğini kimse bilmiyor. Bir de 2000tl olayı var. Ne yani siz reklam alabilirsiniz o alamaz mı? O Instagram hesaplarına söyleyeceğim son şey ise LBGT ile, Tik Tok ile, Feministler ile... aklınıza gelebilecek her şey ile dalga geçiyorlar. Kendileri ya kuantum profesörü ya da filozof. Türkiye'nin de sorunlarından biri de bu ya... Hiç bir vasfı olmayanların her şeyi eleştirmesi. Ben Taha'nın da, abi kardeşin de, herkesin o dalga geçtiği güçlü kadın da arkasındayım.
        muratcaglayan_
        Hindistan’da 'Renklerin Ustası' anlamına gelen Ranga Guru adında bir ressam varmış. Bu ünlü ressamın bir öğrencisi eğitimini tamamlamış, son resmini yapıp hocası Ranga Guru’ya götürmüş ve resmini değerlendirmesini istemiş. Ranga Guru resme bakmış ve şöyle demiş: “Sen artık büyük bir ressamsın. Resmini halk değerlendirsin. Bu resmi al, şehrin kalabalık bir meydanına as. Yanına da bir kırmızı kalem ile şu yazıyı bırak: “Lütfen beğenmediğiniz yerlere çarpı koyunuz.” Öğrenci söyleneni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, emeğini ve yüreğini ortaya koyarak yaptığı tablo, kırmızı çarpılarla doldurulmuş. Öğrenci buna çok üzülmüş. Tabloyu almış ve hocasına götürmüş. Ranga Guru, öğrencisine üzülmemesini söylemiş ve aynı resmi yeniden yapıp yanına da yağlı boya ve fırça ile birlikte şu yazıyı bırakmasını söylemiş: “Lütfen beğenmediğiniz yerleri düzeltiniz.” Öğrenci birkaç gün sonra gidip bakmış, tabloya kimse dokunmamış. Bu duruma çok sevinerek durumu hocasına anlatmış. Ranga Guru şöyle demiş: “Sen ilk seferde belki de hayatında hiç resim yapamayan insanlara fırsat verdin ve acımasız eleştiriler ile karşılaştın. Bu duruma çok üzüldün. İkinci sefer ise hataların düzeltilmesini istedin. Oysa kimse konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Çarpı koymak, beğenmemek, karalamak, kolaydır. İnsanoğlu başkalarında kusur aramada pek aceleci ve pek acımasızdır…” Bu hikaye bir yerden tanıdık geliyor, değil mi? :)
        /
        0

        Tarihe Göre

        İçerik bulunamadı.