Her Sene Sonu Ülkenin En Büyük Tartışma Konularından Biri: Yılbaşı İçin Evi Süslemek, Yılbaşı Ağacı Yapmak
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gizemino
      Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte herkesi yeni bir seneye başlayacak olmanın heyecanı sarıyor. Herkesin yeni yıldan beklentileri farklı olduğu gibi doğal olarak herkesin yeni yıla karşılama biçimleri de farklı oluyor. Yavaş yavaş yılbaşı süsleri, yılbaşı ağacı süsleme gibi eğlenceli ve insanın içini açan görüntüler sosyal medyada yer edinmeye başladı. Tabii bu görseller ne kadar paylaşılırsa o kadar da biz Hristiyan mıyız niye yılbaşı hazırlığı yapıyorsunuz, gidin başka ülkeye, Türklere böyle şeyler yakışıyor mu gibi yüzlerce kötü eleştiri geliyor. Bende artık bu eleştiriler o kadar normalleşti ki. Keşke normalleşmese. Türkiye'nin en büyük sorunu insanları tek tipleştirme ve bu tipe uymayan herkesi ayırma ve dışlama. Kimse yılbaşı ağacı süsledi diye Hristiyan olmuyor kaldı ki Hristiyan da olabilirler. İnsanlar kendilerini mutlu edecek ya da motive edecek bir şeyler yaptıklarını keşke bunu nasıl yaparsınız diye eleştirmek yerine insanları rahat bırakabilse toplumumuz. Bence insanların bu tarz aktiviteleri tamamen kendini mutlu hissetmek için yaptığını düşünüyorum. Her ne amaçla yapılıyorsa yapılsın bu tarz hazırlık yapan kimse eleştiri oklarının sebebi olmamalı.
        serenity_s
        Cehalet yapmayın artık. 25 Aralık Noel hristiyan bayramı. 31 Aralık yıl başı. Niye ogrenemiyosunuz bunu acaba ısrarla. Noel kutlamak isteyende kutlar bu ne be. Millet ne yapmış ülkesi oldu iyice
          asit
          abi ben kendimi bildim bileli bizim millet bu konuyu tartışıyor..boku çıktı artık.. Ne laf anlatıyorsunuz ki millete kutlayan kutlar isterse gtüne çam ağacı sokar kime ne..
            cinayetvaraga
            Ben her sene süslerim. görüntü hoşuma gidiyor. hatta keşke kar yağsa da o dönemlerde aynı "Gremlins" filmindeki gibi ambiyans olsa. ama olmuyor. Bitmez ki bizim cahillerimiz. derdi tasası yok ama noeli, yılbaşını eleştirir. Aldirmayın onlara. konuşsun dursunlar, anca kuru mavra.
              caresizcare
              Ne gerek var ya sıradan bir gün!
                30cmcetvel
                Bence uzunluğu güzelce ölçülebilecek bir ağaç olması gayet sağlıklı bir durum. 30 cm out.
                  tsukyomi
                  Bir de her sene afiş asarlar her yere ''yılbaşını kutlama, mümin yılbaşını kutlamaz'' diye. Eğlenirken bunlara soracağız çünkü. Nerede görsem yırtıyorum o afişleri. Öyle daha güzel duruyorlar, olması gerektiği gibi.
                    dr.rock
                    Eskisi gibi yılbaşını özel bir gün gibi görmüyorum belki kapitalizm işin heycanını kaçırdığı belki kendim artık özel gün yaratma gücü ve özgürlüğüne sahip olduğumdan bilemiyorum.
                      eski_bi_tanidik
                      Hıristiyanlar yapar onların bayramıdır bu bizim yapmamız pek doğru değil tabii ki. Ama insan bir hevesle yapabilir bence ben pek zararı olduğunu düşünmüyorum
                        nobodyy1
                        Ben öyle ışık mışık çok seviyorum. Süsleriz biz her yıl. Umarım bu yıl da olur :/
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.