Her Kadın İlla Anne Olmak Zorunda mı?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      daisyyy
      Ben evli ve çocuk sahibi olmayan biri olarak sürekli çocuk çocuk çocuk sorularından bıktım ama insanlara cevap veremediğim hadlerini bildiremediğim için bu sorular bitmiyor. Son olarak da magazinde Larissa Gacemer’in başına gelen üzücü olaydan sonra sizlerin de fikrini almak istedim. Kadınlar anne olmak için mi geldiler bu dünyaya, her kadın anne olmak zorunda mı?
        dr-zet
        Doğurduğu halde anne olamayan binlerce kişi varken bu kadar takılma..
          cherry-cupcake
          “Anne olmak istemeyen kadınları daha az kadın yapmıyor... Karşılıksız sevgiyle emek veren herkes anne benim için” Demişti Hazal Kaya. İmza atıyorum.
            mevsimlerden-sonbahar61
            Kesinlikle her kadının ve ya babanın iyi bir ebeveyn olacağını düşünmüyorum
              buse01
              Ne alaka herkes anne olmak zorunda diye bişe yok ben çocuk bebek hiç sevmiyorum mesela isteyen olur istemeyen olmaz
                miguelfelix
                korunun arkadaslar korunun :)) yada git spiral taktır yormayın bizi
                  roxannee-
                  her kadın anne olamaz. Zaten kadınlarla en çok bu konuda çatışmıyor mu devletler de. Sürekli kürtaj yasağı getirirler. Yahu kadın anne olmak istemiyor hazır değil belki evlilik dışı ve doğuramayacak neden bu zorla kadına anne rolü vermeye çalışmak. Bunu zaten devletler ve sosyal çevre yapıyor biz kadınlara daha geçen gün haberlere çıkmadı mı kadın doğurduğu bebeği öpe atmış gerekçesi de evlilk dışı olması. Evet ister kabul edin ister etmeyin ama insanlar evlenmeden de sevişiyor ve her kadının kürtaj hakkı olmak zorunda hem de ucuz herkesin ulaşabileceği şartlarda olmalı. konuyu biraz saptırmış olabilirim ama herkes anne olmak zorunda değil. anne olmak için illa doğurmak da zorunda değil. bir hayvana, sokaktaki çocuğa da annelik yapabilir eğer anne olmak istiyorsa
                    velevkiozge
                    Kadınlık bir tercih, rol ya da kimlik değildir. Kadınlık biyolojik ya da ruhsal bir durumdur. doğuştan kadınsınızdır ya da beyanınız kadın olduğu andan itibaren ve kendinizi kadın hissettikçe kadınsınızdır. Oysa annelik anne olduktan sonra kazanılan bir kimliktir. Ve annelik rolleriniz vardır. Bu roller duygusal olarak yapmak isteyip yaptıklarınızın yanı sıra toplumsal olarak yapmaya itildiğiniz rolleri de kapsar. Kadınlar illa anne olmak zorundadır. Zorundadır diyorum çünkü sizi buna iter toplum. Çünkü kadınların toplumda yapmak zorunda olduğu rollerin başında gelir annelik. Maalesef çoğu kadın da bu baskının altında ezildiğinden, anne olmayınca kendini 'tam' bir kadın hissedemediğinden çocuk yapar. Bu düşünce altında ezilen kızkardeşlerim. Sizler dünyaya çocuk getirmek için gelmediniz, çocuğunuz olmasa da kadınsınız. Annelik rolünü, çocuğunuz olmadan da yapabilirsiniz. Bir hayvanı karşılıksız sevip koruma altına alabilir, sokakta gördüğünüz bir çocuğa şevkat gösterebilirsiniz.
                      sisibisoshi
                      "Kadınlar anne olmak için mi geldiler bu dünyaya?" Şahsi bir mesele değil ki bu hocam.. sorunuzun cevabı her canlının çoğalma yönünde bir edim sergilediğinden biyolojik olarak evet, memeniz magazinin konusu olmaktan çok yavrunuzu emzirmek içindir mesela. Bu sebeple de kadın bedeni doğum yapmak için evrimsel ataklar geçirir. Ancak sizin buna yaklaşımınız biyolojik olmaktan çok toplumsal. Sizin bedeniniz sizin kararınız, doğum yapmak ya da yapmamak sizin tekelinizde. her kadın anne olmak zorunda mı? Sorunuzun cevabı da elbette ki hayır. Bunlara yönelik iki zıt yaklaşımın da (tartışma desek yeridir) toplumsal kökenleri, biyolojik kökenlerinden daha ağır basıyor gibi. Annelik, anne yavru ilişkisinden ziyade, toplumsal bir anne algısını belletmeyi salık veriyor. Bu sebeple de kadınlar yalnızca bedenleri ile değil, onlara dayatılan algılarla da mücadele ederler.
                        samyeli90
                        Zorunda değil o kadının tercihine bırakılmalı bence
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.