Hepimizin Gizli Irkçı Olduğu Gerçeğini Dile Getirmenin Vakti Geldi
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      zodyakli
      Bu ara bir video dolanıyor ortalıkta. Biz de bu videoyu eğlenerek gülerek izliyoruz. Aşağıya eklediğim videoda bir grup Pakistanlı ilkokul öğrencisi İngilizce olarak ülkelerine dair milliyetçi söylemlerde bulunuyor. Burada sorun ne diyebilirsiniz. Pakistan bir sömürü ülkesi yıllarca İngiltere tarafından sömürülmüş. Malum Hindistan ve Pakistan arasında da yıllardır süren bir gerginlik var. Bu öğrenciler de kendi dillerinde bile değil İngilizce olarak Hindistan' a karşı düşmanlıklarını dile getiriyor. Esasında bu video ciddi anlamda bir sorunu teşkil ederken biz de oturduğumuz yerden bu çocukların İngilizceleriyle kurdukları cümlelerle ırkçılık yapıyoruz. Muhtemelen çoğumuz onlar kadar İngilizce bile bilmiyoruz. Ve onların içine doğduğu coğrafya içindeki problemlerini görmek yerine aksanları üzerinden eğleniyoruz. Bunun üzerinden asıl sorunu görmeden milliyetçilik yaptığımızı düşünüyorum uzun zamandır. Sizler ne diyorsunuz?
      https://www.youtube.com/watch?v=qZbQdhgGo7Q&ab_channel=FBmemesBro
      https://www.youtube.com/watch?v=qZbQdhgGo7Q&ab_channel=FBmemesBro
        mevsimlerdensnbahar61
        Irkçı demiyelimde ezilenin yanındayız diyelim
          mehmet_08
          Malum ırktan ve araplardan hoşlanmıyorum. İspanyolları sevmiyorum demek te nekadar özgürsem malum ırkı sevmemekte de okadar özgürüm
            gregory_
            Hümanistim bu yüzden arapları sevmiyorum.
              noway
              türkiye'de ırkçılık yol yalanını öğretip durdular bize. sadece siyahiler ırkçılığa uğruyormuş gibi. gidin bakalım sorun çingenelere onlar ayrımcılık hissediyorlar mı diye. sorun bakalım suriyeliye, afgan'a nasıl hissediyorlarmış. türkiye'de ırkçılık yokmuş. götüm.
                sbstnbjk
                Bir ırkı çeşitli sebeplerle sevmemek ve ırkçılık birbirinden farklı şeyler. Arapları, Almanları ya da Kolombiyalıları sevmemeniz sizi ırkçı yapmaz.
                  cokbilmisdegilcokbilen
                  Bu konuyu ciddi anlamda düşündüm. Irkların kendine ait bir çekiniliği var karakter özellikleri var, evet, ancak kendimi binlerce kere denemiş biri olarak zerre kadar ırkçı olmadığımı söyleyebilirim. Önemli olan biraz tabularından sıyrılabilmek bence, ve burada empati kurmak oldukça önemli.
                    absurdizm
                    Sarışın ve esmerleri sevmiyorum
                      eski_bi_tanidik
                      Evet ırkçıyım ama sadece ermenilere karşı.
                        ozcan-atalay
                        Yıllarca ırkçılığa maruz kaldık diye ağlayan kürtlerin en küçük fırsatta suriyelilere ırkçılık yapmaları ya da israillilerin filistinililere hitler den öğrendiklerini uygulamaları da çok ironik geliyor bana
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.