Hadi Bilim Köşemizi Kuralım
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      is0418
      Duyduklarımızla değil bilimsel yöntemlerle ulaştığımız verileri yazalım.
        habib-ynml
        En Basit Anlatımıyla Bir Uçak Nasıl havalanır. ,( kendi yorumum yanlışım varsa düzeltin ) Şöyle ki Yerden yükselebilmeniz için yer çekimini yenmeniz gerekmektedir. Hava araçlarının Uçaklar için Örnek veriyorum Bu yerçekimini yenebilmeleri için Çok güçlü motorlar kullanmaktadır. Şöyle ki Uçak hareket haline geçtiğinde belli bir hıza ulaştığı zaman ( uçağa binenler bilir kalkış esnasında kanatlar aşağı doğru eğilir) Karşısına aldığı rüzgarı yere doğru aktarır. akabinde kanatlarında ki pervanelerde tam tersi yönde döner ( vantilatörün size doğru değilde terse doğru döndüğünü düşünü rüzgarı önden alır arkaya verir) İşte Bu aldığı rüzgarı ve kendi ürettiği hava ile Yer çekimini yener ve uçak havalanır.
          lawyerwho
          Bu başlığı biraz canlandıralım 🐣 Bugün kuşların uçuşunu farklı bir gözle izledim de özgür olmalarını kanatlarının değil de doğayla uyum içinde yaşamakta olduklarından kaynaklandığını düşündüm, sonra araştırdım 😂 Tüm kuşlar uçarken, rüzgardan yararlanmaktaymış yani doğayla uyum içindeler, rüzgara karşı değil de rüzgarı fark ederek uçuyorlar, doğayla iş birliği içindeler. Gelişmiş göğüs kaslarına ve hafif bir iskelete (kemiklerinin içi boşmuş, ekstradan dışkılarının sıvı olması da bu amaca hizmet ediyor) sahip olması kuşların daha az enerji harcayarak uçmasını sağlamaktadır. Dengede kalmaları ve uçarken öne eğilmemeleri için kafaları hafif yapıda (kuş beyinli derler ya insanlara 🙄) yine yamaçlardan aşağı süzülürken hava akımındaki değişikliklerden faydalanıyormuşlar.. Ne güzel dedim ya özüne uygun şartlara uyumlanmak.. Oysa insanoğlu öyle mi doğamıza aykırı mı değil mi düşünülmeden icatlar bulunuyor, telepatiyi bırakıp telefona yöneliyoruz, hafızayı bırakıp çiplere, dahası bilgiye hizmet etmek yerine bilgiyi güç olarak kullanıyoruz...
            pinusnigra
            Çok güzel bir başlık. Bu arada kendimi ulaştığımız mı anlamadım ama giriş yapayım daha önceki okumalarımda benzer bir şey göremedim çünkü. -aynı tarih farklı kırılmalar : 1517 Batı için çözülme doğu için kapanmaya giriş oluyor. Aynı tarihte Ridaniye ile Halifeliği aldı Osmanlı ama en çok ihtiyacı olan dönemde kullanamadı. Aynı tarihte Martin Luther, Witterberg kilisesine 95 tezini asarak Protestanlığı ilan etti. Aynı tarihte iki önemli olay farklı cereyan etti. Çok büyük zafer görülen Halifelik, beklenilen gücü vermedi aslında. Mezhep savaşlarını tetikleyen ve ayrılığı getiren protestanlık ise sonrasında ilerlemenin anahtarı oldu. Mesela kapitalizmin arkasında kalvinist ahlak bulunur vs. Not: bunlara çok dikkat ediyordum bir ara, zevkliydi yani :) ama tamamen şahsi safsatalarım da olabilir bilmiyorum. Bilen aydınlatsın :)
              dr-zet
              Burada kimler kendi bilimsel yöntemleriyle “rüzgara karşı işenmez” pratiğinden ne kadar öteye gidebilmiş merakla bekliyorum.
                lawyerwho
                Çok güzel düşünmüşsün, her gün yeni bir bilgi şeklinde mi işleyecek nasıl yapalım ☺️
                /
                0

                Tarihe Göre

                İçerik bulunamadı.