Güzelliğin Göreceli Bir Kavram Olmaması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      peripedia
      Güzellik hep dediğimiz ve sandığımız gibi göreceli bir kavram değil arkadaşlar. Bir dönem 'Fi' dizisi ile ucundan kenarından biraz da olsa bilgi sahibi olduğumuz 'altın oran' mevzusu var. 13. yüzyılda yaşayan İtalyan matematikçi Leonardo Fibonacci tarafından bulunan ve değeri 1,618 olan Fi sayısı altın oranı temsil ediyor. Leonardo Da Vinci ve Picasso gibi ressamlar resimlerinde bu altın oranı kullanıyor. Mimar Sinan'ın birçok eserinde yine bu oranların kullanıldığı biliniyor. Bizim bilinçli ya da bilinçsiz olarak beğenilerimiz ve güzel olarak tanımladığımız her şeyde bu oran söz konusu. Bir masayı, sehpayı farketmemiz ve güzel bulmamız bile tasarımda bu sayının kullanılması ile alakalı aslında, insan yüzleri için de bu durum geçerli. İnsanların gözleri ile düşündüğü, karar verdiği bu yeni zamanlarda bu sayının daha da önemli bir hale geldiğini düşünüyorum. Siz ne dio'sunuz bakalım?
        busrawashere
        öyledir zaten o yüzden birisine karşı mükemmelliğimi anlatırken, diğerine yok ya normal yüz işte diyorum
          676irmak
          Ya biri beğenir diğeri beğenmez bu kadar basit
            amakafamiznasiguzel1
            çene- burun ucu arası mesafenin alt dudak- çene arasındaki mesafeye oranı, alt dudak- çene arasındaki mesafenin üst dudak- burun ucu arası mesafeye oranı, burun ucu- saç dipleri arasındaki mesafenin burun ucu- çene arasındaki mesafeye oranı, şakak kemikleri arasındaki mesafenin dudak uzunluğunun oranı, birbirine eşit ve 1,618... ise tebrikler! neredeyse altın orana sahip bir yüzünüz var.
              mrlawyerkk
              Öyle olduğu düşünülüyor ama ben özellikle yüz güzelliği konusunda katılamayacağım. Sanatta, mimaride, tasarımla geçerli belli başlı kurallar var ama konu insanlar olunca güzelliklik çok daha tekil bir konu halini alıyor.
                eski_bi_tanidik
                Altın oran bazen sikko bir şey. Ona bakarsan bilim insanları altın orana göre bella hadid e güzel demiş ama ablası daa güzel JSJDJDMDMXK
                  okadin
                  Ayçiçeği ve tavşanda da altın oran varmış mesela. Güzeller mi evet. Oran orantısı olan her şey güzel gelir göze, insan gözü simetri arar. Ancak altın oranın olmadığı bir yüz güzel bulunabilir çünkü herkesin güzellik algısı farklıdır. Güzellik ve estetiği karıştırmamak gerek.
                    sedefartuny
                    Şu olaya bir türlü inanasım gelmiyor benim. Didem Soydan mesela yüzü bana o kadar orantısız geliyor ki, dudaklarının burnuna yakınlığı çok tuhaf bir ölçüde bence ama herkes çok hoş buluyor. Mona Lisa tablosu altın oran ama kimisine ürkütücü kimisine huzur verici geliyor. Why?
                      bisidiyicem
                      aradığın gözüne hitap edecek bir güzellikse tabi ki göreceli değildir. güzellik tarifide bellidir. Ancak aradığın ruhuna hitap edecek bir güzellikse o zaman ne elma yanaklar ve kiraz dudaklar kalır nede altın oran. hepsi bir anda anlamını yitirir.
                        detokssuyu
                        İnsan bir robot olmadığı için duyguları olduğu için güzelliğe farklı anlamlar yüklediği için geçerliliğini yitiren bir matematiksel bilgidir. Hepimiz farklıyız ve hepimizin güzel tanımlaması da çok çok farklı.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.