Gerçekten İyi Aile Yok mudur? Aileyi Affetmek Bizi İyileştirir mi?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      nekadarmukemmelsin
      birine bir arkadaşının psikoterapisti annen baban mı var travman var demiş bazıları bu söze o kadar doğru ki diye yorum yapıyor sizin fikirleriniz neler ?
        catherine-earnshaw
        Ailemde gördüğüm yaşadığım durum, anne babamızın anne babaları onlara iyi davranmazsa onlar da bize karşı iyi olmazlar, sevgi gösteremezler ve bizi anlayamazlar.
          fairytale-
          Ben affetmiyem! Onları başkalarına karşı savunacağım kadar bile iyi bir yanları yok. Travma ne kelime, hayatının ıçine sıçıp yaralarını o pisliklerle sıvamaya çalışıyorlar.
            nilidiyebilirsiniz
            iyi/kötü aile diye bir şey yok iyi/kötü iliskiler var, aranızdaki iletişime bağlı yani uzar da gerek yok
              samyeli90
              İyi ailelerde olduğunu düşünüyorum benim ki lerinde hatası vardı özellikle annemin sessiz kalması babamın gittikçe daha da gaddar olması ama şu an annemin iyileştiğini kendine geldiğini görüyorum 15 yaşıma kadar memnun olmasam da 15 yaşımdan sonra oldukça memnunum
                judgeworld
                her konuda affetmek iyileştirir ama tabi bu tekrar yapılmasına izin vermek değil
                  honeybee
                  iyi aile tabii ki vardır daha bilinçli bir aile de diyebiliriz. Önemli olan yaptıkları hatayı telafi etmeleri bence öyle değil mi mutlaka hata yapıyorlardır onlarda insan ama sonrası ne olur.
                    marvelhulk
                    yani eğer sana çok zarar verdilerse affetmezdim hayatımı eğer etkiliyorlarsa içten içe üzülürdüöm
                      bizimkiz
                      bilincimiz oluşurken yanımızda olan ilk kişiler onlardır hayatımızın büyük bir kısmını onlarla geçiririz kişiliğimiz oluşmaya başladığında aile ilk ve en büyük etkendir bu yüzden ilk yaralarımız kırgınlıklarımız anne ve babadan gelir önemli olan bunu + ya çevirebilmek... ben aşk dolu bir ailede büyüdüm hatta sülalede diyebilirim sanırım ..benim ergenliğim annemle didişerek geçti bunu öznel algılayıp sorun haline getirmek yerine bunun bir süreç olduğunun bilincinde olup o zamanlarda söylenen sözleri edilen kavgaları kabul edip hayatıma baktım ... şanslı bir çocuktum ama bu şansı görmeyi becerebildiğim için 'iyiyim' ailenizle ne yaşadıysanız içinizde onları gerçekten affedin o zaman bir şeyler yoluna giriyor :):):):):)
                        selshine
                        Mükemmel aile bence de yok, ben ailesi tarafından çok sorun yaşamış birisi olarak artık geçmişe takılı kalmamak için içimde çözdüm olanları. Yine de asla yakın olmam kendileriyle sadece saygı çerçevesinde devam edebilirim
                          pisilamest1
                          genel olarak affetmek bizi iyileştirir.kafan rahatlar👍🥺
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.