Gerçek Hayatlara Odaklanan Son 5 Yılın En İyi Biyografik Filmleri
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      bulent-karakaya
      Başkalarının hayatını merak ediyorsanız ve gerçekte neler olup bitmiş merak edenlerden iseniz doğru yerdesiniz. Sizler için son zamanlarda çıkmış en başarılı biyografik filmleri bir araya getirdim. Tanıtması benden izlemesi sizden. Şimdiden iyi seyirler. 1.
      https://www.imdb.com/title/tt6966692/
      Green Book (2018)
      IMDB: 8.3 Hepimizin bildiği üzere Amerika hala siyah-beyaz ayrımcılığı ile uğraşıp duruyor. Haliyle bu tür filmleri anlatan filmlerde hala popülaritesini koruyor. İşte onlardan birine odaklanan filmimiz Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda geçiyor. Afro-Amerikan bir piyanist olan Don Shirley filmde Mhershala Ali canladırıyor Güney eyaletlerinde bir turneye çıkar ve ona bu yolculuğunda Afro-Amerikalılara karşı pek de iyi duygular beslemeyen koruması ve şoförü Tony Lip (Viggo Mortensen) eşlik edecektir. Dışta sorunlu bir kişilik gibi görünen Tony ile ayrımcı tavırları umursamayan ve onları yenmeyi amaç edinmiş siyahi piyanistimiz arasında geçen gerçek, gerçek olduğu kadar sıcak bir yolculuğun hikayesi. Not: Film 2019'da en iyi film Oscar'ını kazanmış ve tartışmaları halen devam etmektedir. 2.
      https://www.imdb.com/title/tt2119532/
      Hacksaw Ridge (2016)
      IMDB:8.1 Savaş Vadisi (özgün ismiyle: Hacksaw Ridge), İkinci Dünya Savaşı'nda ateşli silah ya da savaş aleti taşımayı reddeden barış yanlısı Amerikalı savaş doktoru Desmond Doss hakkındaki, 2016 Amerikan yapımı biyografik savaş filmi. Amerikan Film Enstitüsü tarafından 2016'nın en iyi 10 filminden biri olarak seçilen film, 74. Altın Küre Ödülleri'nde 3 adaylık elde etti.. Ayrıca 70. BAFTA Ödülleri'nde 5 adaylık elde etti. 3.
      https://www.imdb.com/title/tt3741834/
      Lion (2016)
      IMDB:8.1 Lion, Garth Davis tarafından yönetilen ve senaryosu Saroo Brierley ile Larry Buttrose'un kurgusal olmayan kitabından Luke Davies tarafından uyarlanan 2016 yapımı dram filmi. Filmin oyuncu kadrosunda Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman ve Deepti Naval oynamaktadır. 89. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Patel), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kidman) ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil 6 adaylık elde etti. 4.
      https://www.imdb.com/title/tt1727824/
      Bohemian Rhapsody
      (2018)] – IMDB: 8,1 İngiliz rock grubu Queen'in efsanevi lideri Freddie Mercury, hayatını anlatan Bohemian Rhapsody ile Hollywood'dan hak ettiği ilgiyi gördü. Forbes dergisine göre film, dünya çapında şu ana dek 285 milyon dolar hasılata ulaştı. Türkiye'de 2 Kasım'da vizyona giren filmi ilk hafta sonunda 180 bin kişi izledi. 5.
      https://www.imdb.com/title/tt4846340/
      Hidden Figures (2016)
      – IMDB: 7,8 Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır.
        bulent-karakaya
        Gerçek Hayatlara Odaklanan Son 5 Yılın En İyi Biyografik Filmleri
        /
        0

        Tarihe Göre

        İçerik bulunamadı.