Gavur Bayramlarından Hangisini Kutlamak Isterdin?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      herseyinaktivisti
      Ben genel olarak yurt dışındaki bayramalara çok özenmişimdir. Nedense bu bayramlar çocuklar için oldukça eğlenceli oluyor. Paskalya, Noel, Cadılar bayramı... Ben hep Cadılar Bayramını yaşamak istemişimdir. Şahane bir şey değil mi? Herkes evini ürkünç ürkünç süslüyor. Üstüne büyük küçük tüm insanlar bu eğleneye alet oluyor. Güzel güzel giyiniyorsun. Aslında Cadılar bayramının tarihi çok eski. Bir rivayete göre Cadılar Bayramı ilk kez İngiltere’de ortaya çıkıyor. Eski zamanlarda Keltler, 1 Kasım’ı yazın bitişi, yeni sezonun başlangıcı olarak kabul ediyorlardı. Tam bu tarihte sürüler yaylalardan dönüyor, toprak sözleşmeleri yenileniyordu. 31 Ekim’de gerçekleştiğine inanılan en sıra dışı inanç ise ölülerin ruhlarının evlerini ziyarete gelmesiydi. Ölülerin ruhlarını kovmaya çalışmak bir gelenekti çünkü ruhları kovmayı başaramayanların yeni sezondaki hasatlarının azalacağına inanılırdı. Uzak tutmanın altın kuralı ise dağlarda ve tepelerde ateşler yakmaktı. Ruhların insanları tanımaması içinse farklı maskeler takıyorlardı. Adanan hayvan kemikleri ateşe atılırdı ve ortaya çıkan kokunun ruhları kovmada etkili olduğuna inanıldı. İşte, Cadılar Bayramı aslında ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhları kovmak için maskeler takarak tüm gece ateşler yakan Keltler’in bir geleneği. Yani bilinenin aksine Halloween, Hristiyanlık öncesi döneme dayanıyor. Bir başka rivayete göre ise Eski kayıtların az ve parçalar halinde olmasından ötürü Samhain’ın tam kapsamı anlaşılamamış durumda, fakat festivalin her yıl hasat zamanında (kış için kaynakların toplanışı ve hayvanların otlaklardan geri getirildiği dönem) gerçekleşen bir toplanma olduğu biliniyor. Halkbilimci John Santino’ya göre, Samhain aynı zamanda insanların ölülerle iletişime geçtiğini düşündüğü bir zamandı. Santino, “İnanca göre Samhain günü, ölülerin ruhlarının diğer dünyaya geçtiği gündü” diyor. Ayrıca bu geçişlerin olduğu dönemin özel ve doğaüstü olduğu düşünülüyordu. Santino’ya göre Cadılar Bayramı ölüm konsepti ile oynamak için güvenli bir yol. İnsanların yaşayan ölüler gibi giyinip, ön bahçelerindeki sahte mezartaşlarını süslemeleri gibi yılın diğer zamanlarında tolere edilmeyecek aktivitelerin gerçekleştiği bir zaman.
        redblack
        Basligi gavur bayramlari diye acarak saygisizligin dibine vurma sanati.
          gulfemkaya
          İnsanları “gavur” gibi kalıplarla ötekileştirmekten ayrıştırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz acaba
            cinayetvaraga
            her boka aktivist ol ama kelime seçeme. kadına "bayan" dense yıkarsın ortalığı. "Gavur" nedir?!
              tsukyomi
              Edirne'de her yıl Bocuk Gecesi kutlanır. O gece evlerde kabak tatlısı pişmelidir zira bocuk cadısı adlı kötü varlık kabak pişen eve girmez. İnsanlar kostüme bürünür ve kapı kapı gezerler, ev sahibi onlara kabak tatlısı vb şeyler ikram eder. İlla 'yerli ve milli' takıntılarınız varsa Ortaçağ'dan kalma güzel bir Trakya/Balkan geleneğidir, kutlayabilirsiniz. Olmayanlar zaten Cadılar Bayramı'nı da kutlayacaktır.
                vsjvsjvsjv000
                Ben kendi bayramlarımı kutlayamıyorum onların ki mi kaldı.
                  sairsel
                  Hiçbirini
                    cokbilmisdegilcokbilen
                    Ben ise Paskalyayı istemişimdir. Fazlaca eğlenceli o yumurta olayı.
                      ceviz-agaci
                      Dosttum ben her yıl düzenli kiliseye gider mum yakarım tövbe estağfurullah belki o taraftan Allah beni duyar diye malum ülkede Müslüman nüfus duası ve günahı çok birde oradan denerim...
                        asit
                        ''gavurlarda'' bizim için böyle düşünüyor mudur acaba ?:D
                          esseref
                          almanların biraz festivalini kutlamak isterdim. bol bol içerdim hehe
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.