Evde Hayvan Besleyeceklere Tavsiyeler
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gossipdio
      Pandemi dönemiyle hayvan sahiplenme sayısında artış görülmüş. Ben de bunlardan biriyim bahçemizde yeni doğan kedileri ve annesini sahiplendim. Bunun için edindiğim tecrübelerle birkaç tavsiye vermek istiyorum. İlki hayvanlardan nefret etmeyen ev sahipleri. Bazı yerlerde duyuyorum hayvanı attırmak için dilekçe topluyorlarmış böyle kötü niyetli apartman sakinlerinden uzak durun. İkincisi tüy çok fazla tüy döküyorlar. Kıyafetlerimde özellikle. Bunun için yapışkan rulo alabilirsiniz. Birde küçük süpürgem var bu da iş görüyor. Üçüncüsü ona özel alan yaratma. Evin hepsi ona ait ama kendilerine kurduğum köşeyi çok seviyorlar. Özel evleri ve çevre dostu oyuncakları ayrı bir oyun arkadaşı oluyor onlara. Başka tavsiyesi olan varsa dioları bekliyorum.
        kafatamircisi
        Para ile evcil hayvan satın almayın bu bir terördür, barınaklardan ücretsiz bi şekilde sahiplenebiliyorsunuz Kuşları da kafeslere hapsetmeyin.. Kuş uçmak içindir sen kafese hapset ev süsü olsun diye değil.
          eliymalik
          1- hayvanın eşyalarının yerlerini sürekli değiştirmeyin. 2- hayvanınızı zorla elinize kucağınıza alıp sevmeye çalışmayın. 3- hayvanınızın beslenmesine dikkat edin, az ya da çok yedirmeyin. 4- aşılarını yaptırın, bakımını çok iyi yapın. 5- arada bir hayvanın türüne göre yiyebileceği farklı şeyler yedirin. 6- besleyeceğiniz hayvan hakkında bilgi sahibi olun. 7- hayvanınız küçük bir canlıysa ayağınızla basmamaya, üzerine oturmamaya dikkat edin. 8- hayvanınız bir köpekse, kuş ya da eğitilebilir herhangi bir hayvansa nasıl eğitebileceğinizi araştırın. 9- sakın ama sakın sıkılıp sokağa terk etmeyin, herhangi bir insana hediye etmeyin. bakamayacağınız hayvanı sahiplenmeyin.
            killforyou
            onların sizin bebekleriniz olduğunu unutmayın. öyle ne var canım dışarı çıkıyorum herkesin kedisi/köpeği bekliyor diye düşünmeyin. beslenmelerine dikkat edin. mamalarını değiştirmeyin aynısından devam edin. veterineri aramaktan çekinmeyin. onların ağzı var dili yok. dertlerini anlatamıyorlar. lütfen sahiplenirken 100 kere düşünün. daha sonra onları terk ettiğinizde çok üzülüyorlar. aşk acısından daha çok acı çekiyorlar. keşke hepsine bakabilsem.
              imailahorsilahh
              Sokakta, barınakta ya da sahiplendirme siteleri gibi platformlar varken satın almak gibi bir davarlık yapmayın. Ve bakımları çok önemli, tüy taranmasıdır, kulak temizliğidir, belli bir yaştan sonra diş fırçalaması vs. Aşıları çok ama çok önemli, özellikle aktif olarak yürüyüşe çıkarıyorsanız diğer köpeklerden ya da onların dışkılarından ölümcül bir hastalık kapabilmesi çok olası. (başıma geldi :() ya da parazitlenmesi, kenelenmesi de kötü, bir de bahçeli evde bakılıyor ise bu ihtimal daha da artar. Sakın ev yemeği ile beslemeyin bir de tavukçudan alınıp haşlanıp verilen kemikler var. Onlar bağırsakları ve iç organlara ciddi zararlar verebilir. Veterinerde kemik parçalarının hayvanınızın vücudundan kanlı kanlı çıkarılmasını izlersiniz. Vitamin kapsülleri vs gibi takviye ürünler var. Onlara çok fazla riayet etmeyin. Dostunuzun vücuduna en iyi probiyotik desteği güzel soğuk bir kap yoğurt sağlar(özellikle bu havalarda, içine toz keten tohumu da koyabilirsiniz) Vereceğiniz her gıdanın sebep olacağı şeyleri araştırın,miktarını iyi belirleyin.(üzüm, domates, limon gibi gıdalar vermeyin) Ve mama seçimi.. İlk etapta doğru mamayı bulmak çok kolay olmayabiliyor. Alerjik reaksiyon, ağız kokusu, dışkıda koku, kusma, iştahsızlık ve de tüy dökülmesi gibi etkileri olabiliyor. En ucuz diye mama seçmeyin. Deneyerek bulacaksınızdır zaten ve de sürekli mama değiştirip durmayın bu hayvanın bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Alışma süresi o'su bu'su derken sıkıntı yaşarsınız. Veteriner hekimi ile irtibat halinde olun. Kilosunu kontrol edin. Belirli aralıklarla düzenli biçimde banyosunu yaptırın. Ve de her şeyden çok sevin❤️ Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
                merilolika
                evde hayvan beslemeyin yaw bahçeli değilse
                /
                0

                Tarihe Göre

                İçerik bulunamadı.