Ev Sahiplerinin Kendi Yaşam Tarzlarına Göre Kiracı Beklemesi Normal Bir Talep midir?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      sedefartuny
      Yıllardır süregelen bir durum bu ev sahiplerinin kendi yaşam tarzlarına ya da tamamen kafalarına göre kiracılar için belli başlı kriterler belirlemesi. Öğrenci istemeyeni, evcil hayvan istemeyeni, bekar istemeyeni sadece memur kiracı isteyeni var. Şimdilerle ev sahipleri arasında yeni bir tanım çıkmış "Türk aile yapısı ve geleneklerine uygun" Sahibinden sitesinde bir ev sahibi ise sınırları bir hayli aşmış ve "Mal sahibi olarak binada kendimde oturduğum için Türk aile geleneklerine ve yapısına uygun giyinen, alkol içki kullanmayan, evde kedi köpek beslemeyen, evli komşu olacak aileler tercih sebebidir." açıklamasında bulunmuş. Tercih sebebidir derken? İş ilanı gibi geliyor önce kulağa ama değil. İstanbul Maltepe'de 1.950 TL kira bedeli olan bir daireden bahsediliyor. Ev sahiplerini kiracılarını kendi dünya görüşlerine yaşam tarzlarına göre seçebilir mi? Kirasını ödeyeceğim bir ev için bu koşulları taşıyor olmak anlamlı mı? Ev sahibim sırf kiracısıyım diye beni Türk aile geleneklerine uygun giyiniyor muyum, alkol alıyor muyum diye değerlendirmesi normal mi? Karar sizin.
        sedefartuny
        Bahsettiğim ilan.
          mrlawyerkk
          Ev sahibinin böyle bir hakkı vardır. Doğru mudur? Değildir ancak kiracısını seçme konusunda özgürdür.
            me_out_bye
            M4llık cahillik. Hiçbir avrupa ülkesinde böylr bir şey goremezsin. Sgit o zaman amcaoğluna kirala evini. Tatava yapma salak herif. Adam senle ticarete gelecek gelen insan. Kac para diyecek. Şu kadar diyeceksin. O sana parasını verecek mutlu olacan. O da senin evinde evi varmış gibi huzurlu oturacak mutlu olacak. Bütün alışveriş bu olmalı. Karşılıklı ticaret. Sen kendine köle almıyorsun. Karısını bile hangi saatte öpeceğini sana sormak zorunda değil. İyiki bir malın var diye. Gt herif. Saygılı olun. Sadece ve sadece. Evine malına zarar verirse* Konuşabilirsin. Mal sahibi sen olduğun için o zaman sadece haklısındır. Ama gerisi CAHİLLİK. Öküzlük başka bir şey değil. Kodumun bunağı. Yazık evi olmayıpta bu pisliklere muhtaç olan kardeşlerime kiracılara. Sabırlar bro.
              ladyfierce
              Yanlış bir tutumdur. Bir ev sahibinin kiracıdan bekleyeceği tek kriter güvenlik ana prensipleri ile yönetim kurulunun belirlemiş olduğu kurallara uymasıdır.
                okadin
                Hayır şu kedi köpeklerden ne istiyorsunuz? Ne yapalım hepsini sokaklara mı bırakalım? Ormanlara mı bırakalım? Ya bunlar evcil hayvanlar evcil yaşayamıyorlar sokaklarda. Bize ihtiyaçları var. Bakımı bize ait maması bize ait, size ne? Bizim apartmanda da evcil hayvanı olanları darlıyor bir güruh ne zararı var anlamıyorum ki. Ev sahibinin de böyle bir hakkı yoktur, o zaman kiralamasın evini. Bu nedir böyle ya yıl olmuş 2021.
                  ilmer
                  Kesinlikle normal bir talep değildir. Bizim gibi kapalı toplumların yaşadığı bir bela maalesef
                    sairsel
                    Onu bunu bilmem de Türkiye'de kiralar gereğinden çok fazla pahalı yani adamın evinde oturuyorsun diye havadan bir dünya para veriyorsun!
                      cinayetvaraga
                      hiç hoş değil ama mal onun, sahip o. ne isterse yapabilir.
                        peripedia
                        Ne kadar kasıyorlar böyle. Evlenmeyeceksiniz, nüfusunuza almayacaksınız. Giyiminden kuşamından gerçekten size ne? İşte bu yüzden bir gram ilerleyemiyoruz. Herkes giyime kuşama takmış durumda.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.