Edebiyat Mutluluktur - Zülfü Livaneli 📚🕊
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      serenade
      🦋ALINTILAR🦋 🌿Eğer bir kitabı okumaktan hoşlanıyorsanız, harika. Hoşlanmadıysanız okumayın. Edebiyat, size dikkatinizi çekecek başka yazarlar sunacak kadar zengindir. 🌿 Bir kitabı okumaya zorlanmak saçmalıktır. 🌿 Ey sevgili okur! Eğer bir kitap kendini okutamıyorsa, ilerlemiyorsa, o zaman derhal o kitabı kaldırıp atmak ve dünyada okunmayı bekleyen nitelikli eserlere yönelmek en iyisi. 🌿 Kapitalizmin kafa karıştırıcı ürün pazarlama tekniklerinden kurtulmanın tek yolu, kendi okuma zevkinize güvenmektir. 🌿 Modaya uygun yazmak, iyi yazmanın önüne geçmiş durumda. Bu yüzden genç yazarlar, okurlar için değil, edebiyat çevreleri, yayınevleri ve ödül jürileri için yazıyorlar. Özgün ve yeni olmaya çalışıyorlar, modaların etkisinde kalıyorlar. Bu yöntemlerde onları klasik, büyük edebiyat yolundan, ana damardan, her zaman geçerli olan anlatıcı geleneğinden koparıyor. Böylece az okunuyorlar, çünkü okurlarına okuma zevki vermiyorlar. 🌿 Farklı görünme çabası sıradanlığın göstergesi değil midir? Gerçekten farklı olan bir kişi, neden farklı olduğunu kanıtlamaya uğraşsın? O sadece anlatacaklarının özüne en uygun biçimi yaratmakla uğraşır. 🌿 Genç arkadaşları, yazar adaylarını ve okurları uyarmak isterim. Modaların peşine takılmak, yükselen dalgaları takip etmek umut verici görünebilir. Ama bunlar yanıltıcıdır, geçicidir. Unutmayın; çağın hakkını vermek, çağınıza uyum sağlamakla değil, ona direnmekle mümkün olabilir. 🌿 Huzursuzluk sadece, evreni ve kendini sorgulayan "bilinç"e bağlıdır. Bu yüzden bilinç hastalıktır, bilinçsizlik ise sağlık. 🌿 Kan her şeyi kirletir, en kutsal amaçları bile... 🌿 İnsan soyunun en korkunç eylemi öldürmek, en kötü huyu ise alışmak. 🌿 En doğru fikir bile abartılırsa saçmaya varır. <LENİN> 🌿 Bir roman aslında her okur tarafından, biraz da olsa farklı okunur. 🌿 İnsanların diğerlerine kendi egosundaki çatlaklardan baktığını, onları kendi sorunlarıyla bağlantılı olarak algıladığını anlatıyor. Bu yüzden hayatı bir yanlış anlaşılmalar bütünü olarak görüyor. 🌿 Artık "düşünceye saygı" ortadan kalktığı için, deneme türüde eskiden olduğu kadar ilgi çekmiyor. Çünkü Amerikan üniversitelerinden yayılan "faydacı düşünce" çağında yaşıyoruz. Faydadan da tek şey anlaşılıyor: Para kazanmak. Eğer bir düşünce para kazandırmaya yaramıyorsa, tamamen gereksiz bir çaba olarak görülüyor. 🌿 Herhangi bir ideoloji, yazarın düşüncesini kalıplar içine oturtmaya, eserini biçimlendirmeye başlarsa orada özgünlük ve bağımsızlıktan söz etmek zorlaşır.
        bizimkiz
        ay çok şaşırdım şuanda 'mutluluk' kitabına başladım 2 gün önce :D enteresan birçok kitabını okudum betimlemelerine hayran olduğum bir yazar (benim için hayallere netlik kazandıran cümleler çok önemli )
          anemik
          sevdiğiniz kitapları okuduğunuz her an hayat görüşünüz genişliyor gerçekten tek bir hayat yaşama şansınız varken kitaplarla binlerce farklı hayata tanık oluyorsunuz
          /
          0

          Tarihe Göre

          İçerik bulunamadı.