20
29 Tem 2020
Duyduğun En İlginç Görgü Kurallarını dio'la
Adab-ı Muaşeret kurallarından biri restaurantta yemek yiyen iki kişinin yan yana değil karşılıklı oturması. İki kişinin yan yana oturarak yemek yemesi jürilerin, gurmelerin yaptığı bir şeymiş. Bu yüzden sıradan misafirlerin yan yana oturması hoş karşılanmıyormuş.
İlginç değil aksine çok anlamlı bir görgü kuralı da her ne olursa olsun en yakınınızı dahi arasanız telefon görüşmelerinde önce kendinizi tanıtmanız gerektiği. Beni kaydetmiştir o diye düşünmeyin belki aradığınız kişinin telefonunu başkası açtı. Yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için önemli.
Garson arkadaşlara yardım etmememiz gerektiği, servis yaparken ya da toplarken onların kafasında bir plan olduğu ve yardım etmek isterken işlerini daha da zorlaştırdığımızı söylüyor adab-ı muaşeret. Ben çok suçlu hissediyorum kendimi ve farkında olmadan yardım ediyorum.
Temizlik için yardımcı gelmeden önce ayıp olmasın diye evi temizlemek... Tam olarak görgü kuralı sayılmaz sanırım.
"Sökük yırtık ütüsüz elbise boyasız ayakkabı giyilmemelidir" saçma ya maddi durumu uygun değilse.. Görgüsüz mü oluyor yani :(
sağda kral olsa bu meret soldan döner :)) Yazılı olmayan ortam kurallarına iyi bir örnek