dio'cuların Rafine Zevkleri
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      _sofia_
      Mikrofon sizde.
        cinayetvaraga
        Eskiden yazmak gibi bir zevkim vardı. yeniden hazzına varamadığım bir zevk. keşke geri gelse o arzum.
          sairsel
          Bir şiirin lafı gediğine koyan o son cümlesi kadar zevk veren çok az şey var.
            tsukyomi
            Kenarda yanan lotus-sandal ağacı karışımı tütsü ve loş kırmızı ışık eşliğinde dar, derin yırtmaçlı rahibe kıyafeti ve başlığı giyip üniformasıyla arz-ı endam eden bir Rus ayısını yüce R'hllor'a kurban etmek, yavaşça, her bir zerresini ve milyonlarca çocuğunu R'hllor'a adayarak.. Ayrıca tavuklu pilava karışmış eser miktarda irmik helvası çokzel oluyor.
              lutfen-ama
              Rafine zevklerim yok sıradan çinko karbon insanım ben. 🙃
                asit
                Üzümlü topkekin üzerine Nutella sürüp yemek; Kokoreç ayran ve pes oynarken car car konuşup rakibin moralini bozup sinir krizine sokmaktan sonra gelen en güzel zevk.
                  sexen
                  Piyano dinlerken saat araştırması yapmak. Orgazm gibi bir şey benim için. Kendi yaptığım mozaik pasta ve güzel bir kahve de eşlik ederse x1000 rafine point :)
                    mrsnl33
                    Şimdilik pek yapmıyorum ama, bi dönem hoşuma giden kitapların özetini çıkarıp saklamıştım.
                      _sofia_
                      Öncelikle karıştırılmaması açısından " rafine zevkler " Doğası gereği yemek yemek, seks yapmak, sıcak bir duş almak gibi ilkel zevklerin ötesinde bir aktiviteden keyif almak onu kendine has ve zevk alınacak bir hâle getirmektir. İhtiyaç ya da eğlenmek için kasmak da değildir. İçten gelen isteklerin yaratıcı dokunuş ya da kişisel perspektifle tatmin edilmesidir, piramitte üst kata çıkmaktır. İnsanoğlu maddi manevi bazı temelleri sağlam oturmadıkça rafine zevklerden mahrum kalabilir ya da aklına bile gelmeyebilir. "Fakat bu temel oturmadan da rakıyı yapabildiler 😁. Walter White tarifi kadar olmasa da iyidir." Rafine zevkler entel dantel zengin tayfaya özgü sanılır. Her ne kadar parayla ilişkilendirilmese de "zevk sahibi" olmak kültürel birikim gerektirdiğinden hayatta kalma çabası için harcanan vaktin azalması gerekir, bunun için de hiç değilse orta-üst gelir düzeyine sahip olmak gerekir. Orijinal yapmak icin uğraşan yapmacık insanlar, konuşulmak için girilen mücadele de değil gerçekten kendi gibi olup farkli bir stil ve zevk sahibi olan insanlardır bunlar. Naif, kendi halinde, kendini mutlu etmek dışında cevresiyle çok ilgilenmeyen, bunu yaparken fiyat etiketine takılmayan yani her seyi parayla ölçmeyen, hayatın kılçıklarını ayıklayıp, ayrıntıları değerlendirip, kaliteli ve seçkin bir deneyim yakalayan insanlar bu tanımın hakkını verir. Zibil milyon doların var ama zevksiz, vizyonsuz, görgüsüz ve kendini bile tatmin edemiyorsun korkunç. Popüler kültürün ve trendlerin peşinde oradan oraya savrulup ( Tuğçe Kazaz geldi tam da şuan aklıma. Eş değiştirirken din de değiştiriyordu. ) Neyse... Hepinize rafine bir hayat buraya da trollsüz bir uygulama diliyorum.
                        caresizcare
                        Her alanda her anlamda. Bknz her alanda Çamaşır suyu 😬😬
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.