Dindar Nesil Yetiştirme Projesi vs Dinden Soğutulan Ateist Gençler
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mrlawyerkk
      Hükümetin dindar nesiller projesini bilirsiniz. İmam Hatip okulları mevzundan hatırlayabilirsiniz. Ancak ülkede gençlerin ateizmi ve deizmi bu denli benimsemeleri işleri karıştırdı tabii ki ve her geçen gün sayıları artıyor. Yani dindar nesil yetiştirme projesi oldu mu size dinden soğutulan ateist ve deist gençleri var etme projesi.
      https://www.dw.com/tr/siyasal-islam-beni-ateizme-itti/av-58159514
      https://www.dw.com/tr/siyasal-islam-beni-ateizme-itti/av-58159514
        lutfen-ama
        Amaç dindar nesil değildi zaten, koyun yetiştirdiler sadece ihtiyaçları olduğu kadar, böyle din mi olur çünkü? Nefret dini mi Müslümanlık? Onlar anlatınca ben de dinden soğuyorum, o yüzden onları dinlemeyip kendim okuyup araştırıyorum, yaşı küçük olanlar ise gençler ise gençliklerinin verdiği hıza dayanarak zaman kaybetmeden soğuyor dinden normal olarak.
          merilolika
          sözde müslümanlar yanlış hareketler yapıyor diye dinden soğumak anlamsızz .para da her zaman doğru yerlerde mi kullanılıyor fuhuş çeteleri mafyalar uyuşturucu çeteleri hepsi para için dönüyor peki para böyle kötüye kullanılıyor diye paradan vazgeçiyor muyuz .
            somurtkan_sirin
            dinde zorlama olmaz denip de bu kadar dayatılan bi din görmedim gerçekten
              detokssuyu
              Her şey o kadar politize edilmiş durumda ki ve dahil din, dini de geçtim inanç mevzusu dolayısıyla itiyor bu durum artık.
                eski_bi_tanidik
                Siyasal isler3 dinin karıştırılmamasi lazım. Oyl3 olunca öbür türlü düşünenler var. Dini kullanıyor gibi. Bu kadar dayatilamamasi lazım zaten gençler avrupaya eğilimli. Böyle olunca da ters tepiyolar. İslam'a karşı aşırı derecede algı oluşturulmuş zaten. "İslam sıkıcı. İslam yobaz. İslam eskici.." bunlardan dolayı da ateist olmak aptalca. Onlar öyle yapıyor diye veya başka konularda (bazı insanların yaptığı bazı cahillikler) niye islamdan vazgeciyorsun ki. Onlar mı temsil ediyo
                  peripedia
                  Sanmıyorum. İnanç kişinin kendi ile alakalı olan bir şey. O öyle oldu, bu bunu yaptı, soğudum durumu değil bence.
                    abdes_terligi
                    ben şahsen küçüklüğümden beri zorla, bağırtıyla dayakla vs islamı öğrendim, okulda din derslerinde islam öğretildi başka bir şey görmedik dersleri uyuyarak geçirdim, nefret ediyorum artık din denen şeyden. Nedense laik ülkede olmamıza rağmen din ile yönetiliyor her şey.
                      gilad-pellaeon
                      17 yaşımdan beri ateistim memnunum
                        samyeli90
                        Ben ailem tarafından hiç zorlamadım ama okulda ki din öğretmeni (hiç sevmem herifi) zorlaması yüzünden 3 den fazla dua bilmem namazı öğrenemedim inat ettim o zorladı ben inat ettim Küçük amcamla Halamın kocası da öyle bize 32 farzı saydırırlardı yine inat ettim onlar zorladıkça ben inat ettim böyle sürdü
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.