Dikkat! Vücudunuz Konuşuyor
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      okadin
      Öncelikle hepinize Ahmet Şerif İzgören'in 'Dikkat Vücudunuz Konuşuyor' isimli kitabını tavsiye ediyorum değerli arkadaşlar. Son günlerde Aleyna Çakır cinayeti ile de gündeme gelen beden dili mevzusunu konuşalım istiyorum bugün. Arzu Şahan'ın Aleyna'nın katil zanlısı Ümitcan için Twitter'da yaptığı beden dili analizine denk gelmişsinizdir. Gerçekten de vücudumuz konuşur, beden dili ve gözler insanları tanımamızda bize yardımcı olur. Sizlerin duruş, konuşma, jest, mimik gibi durumlardan yaptığınız çıkarımları merak ediyorum.
        sedefartuny
        Ümitcan denen adam için yapılan tüm analize katılıyorum ve o profile sahip olanlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum. Ancak size başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim. Görselde de gördüğümüz kolları bağlama hali iletişime kapalılık olarak tanımlanır. Ben lisedeyken boyu ortalamanın üzerinde biriydim, sıraları da bilirsiniz olması gerekenden çok aşağıda kalır. Not alırken beliniz ortadan ikiye kırılacak sanabilirsiniz. O konforsuz sıralarda en rahat oturma şekli kolları bağlamaktı çünkü kollarınızı o sıraya asla koyamazsınız o kadar alçak. Çok önemsediğim ve can kucağıyla dinlediğim bir hocam kollarımı bağlayarak oturduğum için iletişime kapalı olduğumu, dersi dinlemek istemediğimi iddia ederek beni sınıfın ortasında azarlamıştı. Beden dili analizi yaparken bu gibi konforla alakalı durumları da göz ardı etmemek lazım.
          detokssuyu
          Önyargı ile beden dilini karıştırmamak lazım. Her parmağının üstünde dövmesi olan da kıro değil yani şimdi. Gözlerin gerçekleri söylediği, mesaj verdiği bir gerçek, göz temasından kaçan, bir şeyler anlatırken gözleri ile yukarı ya da sağa sola bakanların yalan söylediğine, ya da bir şeyler uydurduğuna, o an yazdığına inanırım hep ve yanılmam.
            peripedia
            Ne güzel bir tanımlama olmuş. Evet vücudumuz konuşuyor. Bu konu üzerine biraz kafa yormanızı tavsiye ederim. Çok keyifli olabiliyor ve evet önyargı ile karıştırmamak lazım. Beden dili, o esnada kişinin söylemek isteyip söyleyemediklerini anlayabilmek biraz da. Mesela ben karşımdaki kişi muhabbetten sıkıldı mı? Orada olmaktan hoşnut değil mi? anlayabiliyorum. Ellerden, duruştan, oturma şeklinden anlaşılıyor bu gibi durumlar.
            /
            0

            Tarihe Göre

            İçerik bulunamadı.