Devletin Aşiretler ile Çocuk Evliliklerine Karşı Protokol İmzalaması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      okadin
      Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şanlıurfa'da ki dört aşiret ile "çocuk yaşta evliliğe izin verilmesi" yönünde bir protokol imzalamış. Aşiretlere erken yaşta evliliğin zararları anlatılmış ve buna izin vermeyeceklerine dair bir söz alınmış. Bu haber umuyorum sadece bana tuhaf gelmemiştir. Tamam aşiretler, kanaat önderleri önemli bir güce sahipler ancak sen devletsin ya hu devlet! Aşiret liderlerinin sözleri ile mi bu durumun önüne geçeceksin? Ceza sistemin yok mu senin?
        dr.rock
        Yaani nası desem bu haber... Osurunu koklamak gibi bişi hani saçma ama değişik bi zevk veriyor paranormal aktiviti gibi birazda tam mutlu olacam bşi beni engelliyor bu kafa parti yapsa kokain partisi yapar altı kurtarmaz bide bize marjinal derler
          detokssuyu
          Aşiretlerin devlet olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz. O toprakların ruhuna uygun davranılmış. Oradaki güç gözardı edilmemiş ne var bunda? Evet evliliklerin birçoğu o aşiret liderlerinin rızası ile gerçekleşiyor. Toplum bu, malzeme bu arkadaşlar ve değişmeyecekler. Umarım faydalı olur ve çocuk evliliklerinin önüne bir şekilde geçilebilir.
            redblack
            Neden bilmiyorum aklima bu karikatur geldi.
              busrawashere
              her geçen gün askb'ye giden bünyem bunu kaldıramadı
                monaiman
                Türkiye yeni kurulmuş toy bir devlet. Zamanında aşiretlerin ayaklanmaması için bir çok anlaşmalar için bir araya gelindi. Buna mı takıldınız?
                  peripedia
                  Kesin o sözleri tutarlar kesin, çok yanlış bir yöntem. Bunun bir cezası olmalı ve aile dahil olmak üzere kararın arkasında kim varsa cezalandırılmalı, indirim falan da yapılmamalı. Ya da ailenin rızası dahilinde bile olsa o çocuklarının evliliği devlet tarafından kabul edilmemeli bu kadar basit aslında.
                    sedefartuny
                    Bu insanların yoğun oy potansiyellerinden dolayı bunu yaptınız, bu pozları basına servis etmek için aynı zamanda. Çocuklar, çocuk evlilikleri, çocuk gelinler umurunuzda değil.
                      rcon
                      algılayabilmişler mi peki?
                      /
                      0

                      Tarihe Göre

                      İçerik bulunamadı.