Deniz Olan Şehirlerde İnsanların Birbirine Daha Hoşgörülü Olması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      oivavoi
      Nedenini anlayamıyorum, bir su birikintisi nasıl insanların kafa yapısını bu kadar değiştirir bilemiyorum ama bu böyle bence. Kişilerin kendi tercihlerinden bağımsız olarak herkesin yaşadığı hayata saygı duyabilmesi ya da yargılamaması. Tabiki böyle olmayan insanlar da vardır ama ezici çoğunluk böyle gibi. Edit: Arkadaşlar tabiki Türkiye’nin her yeri böyle değil. Demek istediğim şey deniz olan bir “şehir merkezi”nde rahatça yaşanabilmesi. “Fikirlere olan hoşgörü”
        velevkiozge
        Başlık sahibinin bahsettiği 'sevgi, saygı, hoşgörü' kavramlarına istinaden şunu söyleyebilirim. Deniz olan illerde özellikle deniz kenarlarında yaşayabilen kimseler bir şekilde kalburüstü diye tabir ettiğimiz kimseler oluyor. Nispeten daha eğitimli, paralı ve bu şekilde biraz daha kültürlenmiş kimseler. Bu durum tüm bireyler için geçerli değil tabii ancak özellikle denize kıyısı olan kısımlarda oturan kimseler çoğunlukla böyle. Örneğin tüm Bodrum emekli hakim, mühendis, iş insanlarıyla dolu şu an. Ya da İzmir'de Alsancak'ta denize nazır binalarda ekonomik durumu iyi bireyler oturuyor. İstanbul'da yalılarda ya da denize kıyısı olan binalarda da çoğunlukla ismi bilinen aileler ya da sanatçılar, cemiyet insanları kalıyor. Aslında etki deniz etkisi değil, para etkisi oluyor bir yerde sanırım. Sebep bu olabilir sanırım
          tsukyomi
          Biraz da o coğrafyanın kültürüne bağlıdır bu. Bir de turizm etkeni var. Her milletten her çeşit insan görüyorsun, bir kültür alışverişi oluyor, gün geçtikçe perspektifin genişliyor. Türkiye'yi ele alalım. Akdeniz ve Ege'nin şehir merkezleri ve kıyı kesimi daha rahatken bazı köyleri bu konuyu tersine çevirebilir. Bu turizm etkenidir. Trakya'da ise tam tersi durum mevcuttur. Trakya insanının büyük çoğunluğu göçmendir. Bir ayağı Bulgaristan, Yunanistan ya da Makedonya'da olmayan neredeyse yoktur. En ücra köyünden iline kadar her yer rahattır. Bu da karışan kültürlerin etkisidir. Yani etken su birikintisi değil, insandır.
            mervenizz_
            Ne alakası var ki deniz var diye ben daha mı hoşgörülüyüm?
              apollonia-corleone
              İstanbul gibi büyük bir şehirde bu durumu anlayabiliyorum ama Karadeniz’de bunu kendi gözlerimle yıllardır görmem çok ilginç.İki ilçe birinde deniz var diğerinde yok deniz kenarında olan insanlar bir rahat,konuşmaları kibar,insanları eleştirmiyorlar,gençler dilediği gibi sabah akşam eğleniyor diğer tarafta kaba konuşmalar,dedikodu,yargılayıcı bakışlar...Çok ilginç gerçekten
                damladamlo
                Sahil kenti insanı gibisi yok gerçekten. Medeniyet, samimiyet, güler yüz.
                  benita
                  Ben bu durumu denize kıyısı olan şehirler olarak değil de göç alan şehirler olarak kıyaslarım. İzmirliyim ve en güzel yerinde yaşıyorum, şort giyer sahile çıkarım, kimse dönüp bakmaz çünkü muhit fazla göç alan bir yer değil. Ama burdan yalnızca 5km uzağa gitsem şort giymeyi geçtim akşam çıkarken bile tedirgin olurum, baktığında orası da İzmir.
                    leprechaun
                    İstanbul: Üç tarafı denizlerle kaplı bi çift yarım ada. Kısacası başlığı açan her kimse Ha*****r ordan.
                      googleamca
                      Bakınız Kocaeli/Körfez 😇🥰🤗🤗
                        cahit
                        Deniz insanı yumşatır
                          sozdedegilgozde
                          Bunu iltifat olarak algılıyorum. Ama onu bende fark ettim. Anadolu'da okumaya gittiğimde farklı insanlarla iletişim kurduğumda gerçekten fark ediyor.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.