Deniz Olan Şehirlerde İnsanların Birbirine Daha Hoşgörülü Olması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      oivavoi
      Nedenini anlayamıyorum, bir su birikintisi nasıl insanların kafa yapısını bu kadar değiştirir bilemiyorum ama bu böyle bence. Kişilerin kendi tercihlerinden bağımsız olarak herkesin yaşadığı hayata saygı duyabilmesi ya da yargılamaması. Tabiki böyle olmayan insanlar da vardır ama ezici çoğunluk böyle gibi. Edit: Arkadaşlar tabiki Türkiye’nin her yeri böyle değil. Demek istediğim şey deniz olan bir “şehir merkezi”nde rahatça yaşanabilmesi. “Fikirlere olan hoşgörü”
        tsukyomi
        Biraz da o coğrafyanın kültürüne bağlıdır bu. Bir de turizm etkeni var. Her milletten her çeşit insan görüyorsun, bir kültür alışverişi oluyor, gün geçtikçe perspektifin genişliyor. Türkiye'yi ele alalım. Akdeniz ve Ege'nin şehir merkezleri ve kıyı kesimi daha rahatken bazı köyleri bu konuyu tersine çevirebilir. Bu turizm etkenidir. Trakya'da ise tam tersi durum mevcuttur. Trakya insanının büyük çoğunluğu göçmendir. Bir ayağı Bulgaristan, Yunanistan ya da Makedonya'da olmayan neredeyse yoktur. En ücra köyünden iline kadar her yer rahattır. Bu da karışan kültürlerin etkisidir. Yani etken su birikintisi değil, insandır.
          leprechaun
          İstanbul: Üç tarafı denizlerle kaplı bi çift yarım ada. Kısacası başlığı açan her kimse Ha*****r ordan.
            benita
            Ben bu durumu denize kıyısı olan şehirler olarak değil de göç alan şehirler olarak kıyaslarım. İzmirliyim ve en güzel yerinde yaşıyorum, şort giyer sahile çıkarım, kimse dönüp bakmaz çünkü muhit fazla göç alan bir yer değil. Ama burdan yalnızca 5km uzağa gitsem şort giymeyi geçtim akşam çıkarken bile tedirgin olurum, baktığında orası da İzmir.
              100numaraliadam
              sıcaktan didişecek hal kalmıyor diyeceğim ama adana işi bozuyor.
                busrawashere
                orada oturanların genellikle yazlığı oluyor. (zaten deniz kenarı yazlık ne alaka?) Bi olay olsa "Zaten 3 ay sonra sktir olup gidiyor." denir
                  cekirdeksizkarpuz
                  Deniz değil ama iklim insanlar üzerinde etkili etkenlerden birisi. Mesela Karadeniz ve Akdeniz insanının mizaçlarının bu denli farklı olmasının önemli sebeplerinden birisidir iklim. Ama bazı bölgelerde o kadar çok etken var ki iklim çok çok zayıf bir etken olarak kalıyor. Hele İstanbul insanının yapısını iklime bağlamak neredeyse imkansız.
                    ofansifvekaramizah
                    Adana, güneşe bile hoşgörülüdürler.
                      damladamlo
                      Sahil kenti insanı gibisi yok gerçekten. Medeniyet, samimiyet, güler yüz.
                        nunukafasi
                        Denizden ziyade iklimden kaynaklı bir durum olabilir. Denizi olan bir şehirde yaşamayı her zaman merak etmiş ama hiçbir zaman bu konuda adım atmamış bir insanımdır.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.