Demokrasinin Günümüzde İşe Yaramıyor Olması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      orientexpress
      Arkadaşlar Roma ilk şehir devletlerinden yani binlerce yıl önceden ilk tohumları atılmış ve egemenliğini sürdüren, belki de en fosil düşünce yapısıdır demokrasi. Bugün demokrasinin hiçbir ülkede doğru dürüst işlemediğini görüyoruz, hatta en iyi işleyen ülkelerde bile yaşamını pamuk ipliğine bağlı sürdürmesi bunu kanıtlıyor. Günümüzde ülke yönetiminin Aristokrat kesime verilmesi veyahut ülkeyi sadece Profesör kademesine ulaşabilmiş, uluslararası alanda kendine yer edinmiş insanların elinde olmasıyla tarihte hiç olmadığı kadar hızlı çağ atlayacağımıza eminim. Demokrasiyi oldum olası hep saçma bulmuşumdur, tamamen insanların içgüdülerine oynayarak cahil kesimlerden dahi alınan "eşit" oylarla insanların tüm yaşam hakları üzerinde söz sahibi olmak evet antik zamanlar için çok büyük bir gelişimdi, bunun için Antik Romalılara minnettarım. Yalnız artık büyük bir değişim gerekmez mi ?
        tsukyomi
        Peki yerine ne gelmeli? Monarşi diyecek olanları elimde koçbaşıyla bekleyeyim de.
          silivri
          Bu işler böyle yürümez. İnsanlar değiştikçe demokrasi anlayışı da değişebilir, köklü bir yönetim biçimi değişikliği de olabilir. Bu rejim baydı ya baksana kimse de mutlu değil zaten değiştirelim hadi denmez.
            android_dahaiyi
            demokrasi işe yarıyor sadece insanlar onu düzgün kullanmasını bilmiyor
              anemik
              insanlar işin içindeyse her tür sistem bozulmaya mahkum bence illaki birileri harıl harıl bir bozukluk arama peşinde
                basorexia_
                siz şimdi devletleri sadece cumhurbaşkanının yönettiğini sanıyorsunuzdur .d demokrasi fln hikaye. ya devlet başa,ya kuzgun leşe diye boşuna demezler gülüm.
                  iceel
                  Cahili neye göre tanımlıyorsun? Tüm "aristokrat" dediklerin ülke yönetme becerisine ya da akli yeterliliğe sahip mi? Tüm "profesör" ünvanı almış kişileri bilgili ve liyakat sahibi olarak tanımlayabiliyor muyuz? Ülkede elini sallasan profesöre çarptığına göre yönetimi hangisine vereceğimize demokratik bir seçimle mi karar vereceğiz. Ya da demokraside cahiller de oy kullanabildiğine göre zar atmak daha mı akıllıca olur? Toplumun cahillere de ihtiyacı yok mu? Onlar olmasa çok bilmişler kime ukalalık yapacak? Vs. Vs. Vs. Neyse ben avam aklımla cahi cahil konuşup aristokrat profesörleri yormayayım.
                  /
                  0

                  Tarihe Göre

                  İçerik bulunamadı.