Çocuk Yapmak
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      me_out_bye
      Kendi zevkin için, canım bebek çekti diye, evde ses olsun şen şakrak olsun diye kız yaptım birde erkek olsun erkekte var büyüdüler bir daha yapalım bakarız ne olcak deyip. Çocuk yapıp, 15 18 yaşına kadar bakıp, bir şekilde yedirip sonra git hayatını kazan, iş bul çalış, ders çalış, sınavını kazan bir şey ol 'demek sizce adalet midir? Söylemesine kolay tabii ama bu genç hele bu memlekette bunları tek başına nasıl halletsin ? Çok zorlu bir yol ve dert değil mi? Aslımda çocukları kendi isteğimiz için yapıp daha yetişkin olmadan onlara dert yüklemiyor muyuz bu sistemde ? Halin vaktin işin yerindedir? Mirasın olarak yap o ayrı, o pek ala başımın üzerinde yeri var. 1952 bilmem ne eskiden beri olan ve devam ettirilen bunları tabelalarına yazan kuruluşlara hep hayran kalmışımdır zaten 🙂
        me_out_bye
        Bakıyorsun oturacak evi yok, elin mületicisi, yeni yeni çıkmış bebeler. Boy boy dizmiş. Bu bir kötülük değil midir ? Yoksa soyun devamı doğal döngü cart curt mu sizce? Oldu işte ? Allah rızkını verir* Sözü ne kadar mantıklıdır ?
          patronicee
          Sabah sabah canın çocuk sevmek çektiyse benimkileri getireyim, dünya ahret ibret alır ve çocuk yapmazsın :D Ülkem insanının başlıca çocuk yapma sebepleri şunlardır; Korunmamak, Erkek çocuk aramak, Soyunun devamını sağlamak, Miras bırakmak, Yaşlanınca bize kim bakacak mantığı, Kopma niteliğinde olan evlilik ya da ilişkiyi belki çocuk olursa herşey düzelir mantığıyla iyice b*ka sarmak.
            buse01
            Menapoza girmeden bir yaparım miras kalsın diye o da içimde bir gram bile çocuk sevgisi yokk
              fairytale-
              Durumun, herseyin var cocuk istiyorsun ve oluyor. Onu sevmeden dünyadan göçüp gidiyorsun. Bu insanın elinde olan birsey degil ki. Bak dünyaya bir meyve bırakmış oluyorsun .)))
                somurtkan_sirin
                asla istemediğim durum, böyle bi cehenneme ne diye yeni insanlar ekliyoruz? buradakiler mutlu sanki de yeni gelenler mutlu olacak?
                  mrsnl33
                  Kendi yakın cevremdede gördüğüm,aile büyüklerinin de bunda etkisi var bence.Ciftlere,hemen çocuk yapın diye baskı yapanlarda var.Maalesef,çoğu da sırf bu yüzden daha hazır olmadan çocuk yapıyor.
                    kafatamircisi
                    son 400'lüğe gelirken gül batur birinci şahbatur sondan geliyo gülbatur birinci şahbatur geliyor gülbatur birinci geliyor dünyaya gidecek olan şanslı kişi gülbatur alıyooo.😀 Vay be yıllar ne çabuk geçmiş daha dün gibi hatırlarım ilk zaferim😂
                      kisi
                      İçinde bulunduğun toplumun devamı için çocuk yapman gerekir. Hem senin için de iyi bir şeydir. Bir hayat sunabilirsen çocuk için de iyi. Ancak bakamayacağın çocuğu doğurmak büyük bir yanlış. Bakmaktan kastım da ağzına ekmek sokabilmek değil. Bunun bin kat daha fazlası. Batıda aşılar bulunduktan sonra çocuk giderek önem kazanmaya başlamış. Ancak geri kalmış toplumlarda çocuk hala önemsenmeyen bir şey. İnsanlar da bu çocuk ne çeker, neler yaşar diye gram umursamadan doğurup duruyor. Bu yerlilerin çocukları ile olan iletişimini bir türlü anlayamadım zaten. Düşmanları sanki.
                        krokiller
                        Yapabildiğin kadar değil de bakabildiğin kadar yapılırsa sıkıntı olmaz
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.