Çocuk Bakmak Neden Sadece Kadının Bir Sorumluluğu Olarak Görülüyor?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gulfemkaya
      İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede şöyle bir ifade var: İdari izin kapsamındaki personele (hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzerindeki personel, kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek ve kamuda mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00-16.00 olarak uygulanması sağlanacak. Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacak. Tamam güzel bir uygulama da neden sadece kadın çalışanlar? Çocuk bakımı sadece annenin bir sorumluluğu mu? Bu sadece bizim ülkemizde olan bir durum değil biliyorum ama niye herkes çocuk bakımının kadının bir görevi olduğunu düşünerek böyle kararlar alıyor gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Sonuçta çocuk sadece annenin çocuğu değil, babanın da üzerinde hakkı var? Toplumsal cinsiyet rolleri diye bas bas bağırmamızın sebebi bu aslında kadına çiçektir, güldür, kırılır, annedir çocuğa bakmalı gibi roller atfederek onları iş dünyasından uzaklaştırmanız, annelik ve kadınlık altında sürekli kırılgan ve ev işlerinden sorumlu bireyler olarak bilinçaltımıza işlemenizdir.
        adem_a19
        Erkek dış işleri bakanı , Kadın iç işleri bakanı
          tsukyomi
          Ataerkilliğin temel taşlarından biridir bu konu. Yürümeye başladıktan sonra beni babam büyüttü, üstelik askerken. Diyeceklerim bu kadar.
            kafatamircisi
            Bu canlılığın doğasında olan bir içgüdü, yavruyla ana ilgilenir büyütür, çok abartılacak gündem yapacak bir durum yok olaya bu pencereden baktığınız zaman normal olduğunu anlarsınız.
              catherine-earnshaw
              Babalık izni de olmalı. Tabii baba olmasını becerebilenlere.
                scorpion77
                Bak güzel kardeşim Sizin erkeklerden şefkat ve annelik içgüdüsü konusunda açık ara üstün olduğunuz bilim adamları tarafından kanıtlandı. Biz erkekler duygusuz varlıklarız. Bu demek değil ki kadın sadece çocuk bakmaya yarar. Ama zaten çocuklar genelde annesine düşkün olur. Yani bir kadın bir erkekten genelde daha iyi çocuk bakar. Ve bu tarih boyunca böyle süregelmiştir. Keza günümüzde kadınların iş hayatına girmesiyle çocuk bakan veya ev işleri yapan erkek sayısı bir hayli çoğaldı. Yani kadın sadece çocuk baksın veya yemek yapsın tarzı düşünceler pek kalmadı. Bu yüzden gönlün rahat olsun
                  eflayilmaz
                  Bize öğretilen bu çünkü. Bu bakış açısını hep birlikte değiştireceğiz
                    benita
                    Görev değil bunda haklısın ama 10 yaş altı çocukların babasından çok annesine ihtiyacı oluyor genelde
                      pinkypie
                      bu başlığa bayıldım! çok yerinde olmuş bence, ne yazık ki kadınların doğurganlığa sahip olduğu gerekçesiyle bunun üzerine çekirdek beyinli insanlar tarafından bir çok görev yüklenmekte. sen doğurdun, sen daha iyi bakarsın. sen daha iyi iletişim kurarsın, sen evden daha iyi anlarsın, sen daha iyi doyurursun. ay çocuğa zaman ayırıp erkek birey de baksa erinmeden, o bağın kuvvetinin sadece anneye ait olmadığını görücek ama yok olur mu ? kolaya kaçıp kendince ürettiği bahanelerle bebeğin sorumluluğu annededir ve tamamen anne,anneanne,babaanne gibi kuşak öncesine dayanan ve daha önce anneliği üstlenmiş her kim varsa bu bir görevmiş gibi onlara yıkılır. batsın eril zihniyetiniz. hepinizin köküne kibrit suyu
                        hogwartsmektubugelmeyen
                        Ataerkil düzeninsebebi işte. Çocuğu doğuranın sadece kadın olması da bu durumu pekiştiriyor.
                          sedefartuny
                          E lanet olası ataerkil düzen yüzünden neden olacak. Bu olay özelinde farklı bir durum söz konusu ama elbette müşterek çocuğa bakmak yalnızca annenin görevi değildir, olamaz.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.