Çalıştıralım Saksıları! Pazarlama Stratejisi Geliştiriyoruz
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      roadruner
      Ürün satmak ve pazarlamak aklıma usta oyuncu Şener Şen'den başkası gelmedi. Zat-ı muhterem kişi Şener Şen "Neşeli Günler" filminde traj bıçağı satmak için geliştirdiği stratejisinde şu sözler çıkar ağzından; "abilerim ablalarım şu elimde görmüş olduğunuz jileti taçsız kral Pele, Bakenbauer, Nadya Komanaççi, Biricit bardo, İngiltere kraliçesi Elizabet, kaleci Mıyer , fenerbahçeli Cemil kullandı. hepsi de şöhretini bu bıçağa borçlu. On saniyede susuz sabunsuz traş"
        benita
        Cibicis miydi neydi bu bıçak 😄
          gregory_
          Fikrim olsa kendim değerlendiririm.
            thetalentedmrripley
            Saydığı kişilerin hepsinin ya köse ya kadın olmasına ne demeli 😂
              redblack
              Aktif satista bulunmadim hiç, lakin banko arkasi pasif satisla ilgili bilgiler verebilirim, oncelikle temel ihtiyac malzelerini direkt goz onune degil en dibe koymalisiniz, yoksa sadece kapidan onu alip cikip giderler. İnsanlar ilk girdikleri yerde genelde sag tarafa bakma egilimi gosterirler bu yuzden sağ taraftaki teşhir alanini iyi kullanmalisiniz. Capraz satis konusunda etkili olmalisiniz, bir dis fircasi almaya geldiginde dis fircasinin yanina gargara veya dis macunu ekleyebilmelisiniz. Sloganlariniz kisa ve dikkat cekici olmali, goz gezdirirken kimse uzun uzadiya okumaz, sarı fon kullanin, insanlarda indirim algisi uyandirir. Cesit sunup insanlarin kafasini karistirmak yerine, ihtiyac odakli 1-2 urun sunun, urunlerle temasina izin verin, bu urunle arasinda bag kurmasini saglar, kollarinizi gogus hizasinda baglamayin, bu savunma durumunda oldugunuz algisi yaratir, rahat olun, mimikleriniz icten ve samimi olsun, akici konusun, gereksiz spesifik detaylarla insanlari boğmayin. İsrarci olmayin, satmak icin satmak degil, ihtiyacini karsilamak icin yardimci oldugunuz hissini yaratin. Simdilik bu arti detaylar bende kalsin (:
                lutfen-ama
                Dilenciler ve pazarlamacılar giremiyor herhalde dio ya kimse geliştirmemiş strateji falan.!
                  madam-aylak
                  Ah bu filmlerin yayınlandığı günler. Keşke tüm stratejiler bu kadar kolay olsaydı. Jilet satmak kadar kolay olsaydı keşke her şey.. Ah be ahh kederlendim şimdi..
                    roxannee-
                    Bu konuda ben de çok iyiyimdir. Kendimi çok iyi pazarlarım. Çünkü neden pazarlamayayım. Bir anımı anlatayım hatta. Bir gün bir iş görüşmesine gideceğim ama sıfır deneyim. Ama öyle bir CV hazırladım ki bu iş için biçilmiş kaftanım. Bir de yürek yemiş gibi görüşmeye gittim. Kendimden çok emin bir tavır içindeyim ve işin garip yani sıfır heyecan. Öyle bir insanımdır zaten. Heyecanlandığım anlar çok nadirdir. Neyse görüştük sonrasında işin uygulama kısmına geçtik ki deneyimli olduğumu göstereyim. Aldım elime kalemi başladım anlatmaya. Anlattıkça anlatıyorum. Adam karşımda mest olmuş şekilde beni dinliyor. Sonrasında bir duraksadım yeter mi diye. Tabi tabii sözleşmeyi imzalayalım demesin mi? Aldım mı orada ben işi. Sonrasında yürüdüm gittim tabi ahahahaah.
                      cokbilmisdegilcokbilen
                      Aşırı gerçekçi bir şekilde gözlerini büyüte büyüte ve kadınsan tabi işin daha kolay, satmak istediğin şeyi önce kötülemek. O kadar inanacaksın ki söylediğin şeylere karşındakinin bir tereddütü kalmayacak. Sonrasında da satmak istediğin şeylerin +'larından bahsedeceksin ve kendin de eh iş diyerek aldığından ve sonrasında bir sıkıntı yaşamadığından bahsedeceksin. Tebrikler, satışı yaptınız.
                        dilarabarut
                        Örneğin; Bir markanın makyaj temizleyicisi Slogan “ bizim ürünlerimizle yapılan göz makyajımızı bile çıkarabilecek kadar güçlü makyaj temizleyicimizi deneyin” Amaç: göze dair tüm ürünler de övmek biri kalıcılıktan biri çıkarılıcıktan.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.