32
24 Haz 2020
Bu Başlıkta Dedelerimizin Vizyonsuzluk Örneklerini Paylaşıyoruz
İlla herkesin dedesinin tutsa da yatırmadığı bir kupon, bedava da olsa almadığı ileride değerlenen arsa veya iş fırsatı vardır.
Bizim rahmetli üç kuruşla beş kuruşla para mı kazanılır diye zamanında Edirnekapı dolmuşu plakasını bedavadan bi tık yüksek paraya almamış. thnx granpa ^^
Benim dedemin o konularda pek bi olayı yoktu kendi halindeydi adamcağız
10 yıl yurt dışında çalışmış fakat eşimi yanıma alayım da oraya yerleşeyim dememiş...
-
Ayrıca bilmem kaç üstüm olan dedem şamanmış...Vizyonsuzluk bizde nesilden nesile aktarılıyor.
Allahım yarabbim adam olmuş bir de arkasından konusuyo yaa böyle torunum olacağına ölerim daha iyi
İstanbulun şu an lüks sayılacak bir semtini o zaman bırakıp akrabalarımız var diye sultanbeyline taşınması
annemler 9 kardeş 6'sı erkek. erkekleri evlendireyim diye tarla satmaya başlamış, salak dayılarım iş kursun diye de satmış. 3'ü boşandı geri kalanı bi baltaya sap olamadı. kendisi de ölmeden bu şerefsizlere mal mı bırakılır diyip geri kalan malı da bi güzel yemiş. tertemiz kapatmış konuyu. canım dedem benim toprağın bol olsun.
İki paket sigaraya şuan aşırı değerlenen arsayı satmış zamanında. Ah dede ah bir bilsen şimdi oralarda ne rant dönüyor.