Bir Şeye Yok Demek Varlığını Kabul Etmek Midir?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      roar
      Benim mantıksal bakış açıma göre öyle açıkçası. Bilgisine erişemediğimiz şeyin varlığı veya yokluğu hakkında yorum yapamayız. Bildiğimiz ve olduğunu kabul etmiş şeyin tartışmasını yapabiliriz. Yani bilgisine eriştiğimiz şey hakkında fikir beyan edebiliriz. Bu noktada bilgisine eriştiğimiz şeye yok demenin de bir hükmü kalmamış oluyor. Yani eğer bir şey yok diyorsak aslında o vardır. Eğer bir şeye hiç olmamıştır derse aslında onu var etmiş oluruz. Biraz karmaşık gibi dursa da üstüne düşününce çok haklı bir önerme olduğunu savunabilirim.
        busrawashere
        valla felsefe yapacağım derken neye dönmüşsün
          mehmet_08
          Mandıra filozofu
            cinayetvaraga
            hipotez, tez diye kavramlar var ya. birisi bir konuyla ilgili bir şey sunarsa ve sen hiç konu hakkında böyle bir önermede bulunmadıysan ama sunulan önermeye karşı çıkarsan onun varlığını kabul mu etmiş oluyorsun? kelime oyunları ile olmuyor o işler.
              dr.rock
              - Hajı 500 TL var mı - Yok - Yalanını skym
                alperushchev
                Birsey varlığı ispat edilmediği sürece yoktur. Varlık felsefesine göre bunun hakkında tartışabiliriz tabi ama iş uzar gider
                  ipekss_uye
                  Geneld bu ruhlar için geçerli bence tabi çok başka konular da olabilir ve örnek olarak ruhlar görünmez yani kimilerine cinler falan görünmüş tabi hatta dedem görmüş ayakları falan ters diyodu yani sen görmezsen yok dersin ama var olduğunu da bilirsin. Cevabım evet yada hayır değil yani her insana göre değişir.
                    eksi_pirasa
                    ateistler için denen inanmamak da bir inanıştır mantığı gibi
                    /
                    0

                    Tarihe Göre

                    İçerik bulunamadı.