Bir Bilgi
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      efesus_stone
      Mermerin Kalitesi Nasıl Anlaşılır Ülkemizin farklı bölgelerinden farklı kalitelerde mermer çıkarılmaktadır. Çıkarılan mermerlerin kalitesi mermerin bir takım özelliklerine göre değerlendirilmektedir. Yapılan bu değerlendirmede en önemli durum mermerin yüzeyi ile ilgili yapılan değerlendirmelerdir. Kaliteli bir mermer nasıl olmalı veya mermerin kalitesi nasıl anlaşılır. Maden ocaklarından çıkarılan mermerin işlenmesi esnasında kalitesi belli olur. Bloklar halinde çıkarılan mermer plaka haline getirildiğinde yüzey incelemesi daha net ortaya çıkar. Mermer yüzeyinin pürüzsüz olması veya yüzey boşluklarının bulunmaması en büyük değerlendirmedir. Kaliteli bir mermerin yüzeyi düz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olmalıdır. Bununla birlikte mermerin cilalanabilir olması için yeteri kadar sert bir yapıda olması gerekir. Bu iki kriter mermerin kalitesinin belirlenmesinde büyük rol oynar. Bunlara ilave olarak mermer damarlarında çatlakların oluşmaması gerekmektedir. Afyon mermeri; çıkarıldığı bölgenin veya çıkarılan ocağın yapısına göre farklılık gösterebilmektedir. Doğal bir oluşum sonucunda elde edilen bu ürünlerde ocaklara göre farklı renk tonları ve farklı damar yapıları oluşur. Bu sebeple hiçbir mermer diğerinin aynısı değildir. Hatta aynı madenden çıkarılan blok mermerlerde bile; farklı renk tonlarının ve farklı damar yapılarının görülmesi muhtemeldir.
        jarlvarg
        mobilyacinin arkadasi mermerci , sirada kim var
          mrsnl33
          Alman futbolcu Micheal Ballack, kariyerinde oynadığı 29 final maçının hiçbirini kazanamadı. ( Gündoğdu mobilyayı sevdim ama sizden hiç hoşlaşmadım)
            samyeli90
            Elvis Presley ünlü olmadan önce kamyon şöförüymüş hatta saçları sarıymış siyaha boyarmış
              iceel
              Kral kelebekleri her yıl sonbaharda Kanada'daki Rocky Dağları'nda toplanıp Meksika ormanlarına kadar yaklaşık 4000 kilometre ile doğadaki en büyük göçü gerçekleştirmek üzere yola çıkarlar. Ortalama dört haftalık ömre sahip bir kral kelebeği bu yolculuğu tamamlayamayacağı için göç zamanında bir "süper nesil" ortaya çıkar. Sekiz ay kadar yaşayabilen bu kelebekler daha uzun yaşam ayrıcalığıyla birlikte genlerini bir sonraki yıla aktarma sorumluluğunu taşırlar. Günde 100 km yol giden yarım milyar kral kelebeğinden hiçbiri bu yoldan daha önce geçmemiştir ancak hedefleri binlerce yıldır aynıdır. (Prof Dr Brian Cox, Yaşamın Harikaları)
              /
              0

              Tarihe Göre

              İçerik bulunamadı.