Bi̇r Fi̇ncan Kahveni̇n Kirk Yil Hatiri Vardir ☕️
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      essrayii
      Çoğumuzun severek tükettiği bir içecek… Şahsen ben günde en az iki fincan içerim 🙃 Ne demişler BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VAR peki bu atasözünün anlamını biliyor musunuz? Her şey Üsküdarlı kahve satıcısının, Rum kaptanına kahve vermesiyle başlar . Aradan 40 yıl geçer, kahveci bir savaşta esir düşer. Kahveciyi hatırlayan kaptan kendisine kahve veren adamı unutmaz ve ona yardım eder. İştee böyle bir hikayeye sahiptir bu söz🙂 Aslında bakarsak kahve ile ilgili birçok rivayet vardır: Kız isteme merasiminde tuzlu kahve verilmesi, kahvenin yanında su ikram etmenin anlamı gibi… Sadece rivayet anlamında da değil günde bir fincan Türk kahvesi içmenin sağlığımıza da faydası varmış🙃☕️ Siz siz olun kahveyi sevdiklerinizle için ne olur ne olmaz 40 yıl istemediğimiz biri ile yakın olmayalım ahhahahahahah
        lutfen-ama
        Kahveye çok fazla anlam yüklüyoruz, bence bir içeceğe bu kadar anlam yüklenmemeli yüklenecekse de su varken başka içeceklere mi kalmış anlam alla alla yaa.
          1cerenaltay
          O değil de, temeli yılbaşında atılmış olan herkesin doğum günü kutlu olsun 😗
            sihirbaz
            kahveyi o kadar çok sevdiğim söylenemez
              hayalperestbirii
              bence de vardır ben kahveyi çok seviyorum
                bright-wizard
                kahve sevmem
                  thetalentedmrripley
                  Hikaye çok tırt be aga. Çok iyimser davranarak kahvecinin 20, kaptanın 30 yaşında olduğunu varsayarsak 60 ve 70 yaşındaki emmilerin o savaşta işi ne? 40 yıl görmese baba oğlunu tanımaz, bunlar kahve içerken ne yaşamış ki birbirlerini bu derece kazımışlar hafızalarına? Bak daha olaya tarihi açıdan yaklaşmadık bile.
                  /
                  0

                  Tarihe Göre

                  İçerik bulunamadı.