Ateistler Buraya: Din Hakkındaki Düşüncelerimizi Tartışalım
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      sebnemsertuna
      Herkesin dini tabi ki kendine ama farklı inançlarda ve düşüncelerde kişilerin düşüncelerini merak ediyoruz.
        patiklipengui
        Ateist olmuşsalar zaten artık din hakkında bişey düşünmeye gerek duymuyorlardır.
          lovewkoko
          az kaldı. 200 sene sonra din diye bi şey kalmayacak. kalsa bile çok küçük bir azınlığın marjinal fikri olacak.
            pillowtalk
            Ya isteyen istediğine inansın beni alakar etmez. Bence sizi de alakadar etmesin.
              erkud
              Tartışacak bi durum yok. Bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz ama bu konunun bu kadar uzamasının sebebi kendini dindar sanan insanlar. Ateistleri değil kendinizi sorgulayın önce, sonra belki anlayışlı olmayı başarabilirsiniz
                atayurt00
                Konu ne olursa olsun sahip olmadığın birşey hakkında konuşmak anlamsız olur . Kim neye inanıyorsa inansın veya inanmasın. Budist olabilirim ama bunun nedenini kimseye anlatmak veya ikna etmek zorunda değilim. Tartışma değilde biraz saygı duymayı öğrenmemiz lazım.
                  emre_dogan_26
                  Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibâdet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtrî ve zarurî ihtiyacıdır. İnsanoğlu vâr oldukça, din de vârolacaktır. Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki: "Diyânet, gayet kuvvetli bir ağaç gibi, insaniyetin geçirdiği inkılâpların hepsinde hayatını muhafaza etmiş ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynağı kurumak şöyle dursun, bilâkis, gittikçe o menbaın derinleştiğini, genişlediğini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayatı diyânetle başlamış olduğu gibi, diyânetle kuvvet bulacak, diyânetle nihayetlenecektir." "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim. Dindar olmak, varlığım ve benliğim için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır." Benjamin Konstan ise şöyle der: "Din, insanlık tarihinde en fazla hâkim olmuş bir varlıktır. Dinî hayat, tabiatımızın değişmez vasfı ve ondan ayrılmayan bir özelliğidir. İnsanın mahiyeti düşünülünce, zihne derhal bir de din fikrinin gelmemesi mümkün değildir..." Batılı ilim ve fikir adamlarının bu tesbitleri de gösteriyor ki: İnsan fıtraten dindardır; din duygusu insan tabiatının zarurî bir ihtiyacıdır. Tarihin hiçbir devrinde dinsiz, yani, inançsız ve mâneviyatsız bir insan olmamıştır.
                    ozanesi
                    Olmayan bir şeyi nasıl tartışacağız?
                      elizax
                      Pardon neyi tartışacağız? Yıl 2020, kaçıncı yüzyıl olmuş, hala insan yüzlü atla peygamberin gökyüzüne çıktığını, ayı yardığını, denizi kırdığını savunan ve buna inanan insanların olmasını mı? E peki kameradır, telefondur böyle şeyler icat olduktan sonra böyle olaylar gören oldu mu? Dinler toplumları uyutmak, hizada tutmak ve onlardan faydalanmak içindir. Bunu kabul etmeseler de, ağır da gelse, boşluğa da düşseler bu böyledir, yapacak bir şey yok. Bir insanın ahlaklı ve iyi olması için dinlere ihtiyacı varsa o insan zaten boştur.
                        emre_dogan_26
                        https://www.youtube.com/watch?v=5dIzjKG-_94
                        https://www.youtube.com/watch?v=5dIzjKG-_94
                          emre_dogan_26
                          https://www.youtube.com/watch?v=l-B0HNxtW_k
                          https://www.youtube.com/watch?v=l-B0HNxtW_k
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.