43
5 Kas 2020
80 Kent, 1 Başkent: Ankara
“Ankara: Benim şiirim,
İstanbul: Herkesin şiiri."
demiş Haydar Ergülen.
Diolarına bakıyorum. Büyük bir çoğunluk Ankara’da yaşıyor gibi görünüyor. Ben de üniversite için gelmiştim. Şimdilerde korona sebebiyle aile evindeyim. Hasreti içimi sızlatıyor valla. Her sokağında başka bir hikayesi var. Herkes gri şehir diye tasvir ediyor ama bence Ankara arkadaşlığın samimiyetin şehri. Her şey hakkında konuşuyoruz bir de Ankara hakkında konuşalım. Yaşamayanların sürekli kötülediği yaşayanların ayrılmadığı bu güzel şehirde sizin ev sevdiğiniz taraf ne?
Ankara görücü usulü evlilik gibi. Ilk zamanlar yabancı geliyor, yadırgıyorsun. Benimsemen uzun zaman alıyor. Ama o zaman da anlayamıyorsun seviyor musun yoksa sadece alışkanlık mı.
Ne onunla ne de onsuz oluyor. Tek başına değilsen bile yalnız hissediyorsun. Ne ayazı biter, ne yağmuru ne de kasfeti. Ama biz Ankara'yı Ankaradan ötürü severiz, ne de olsa memleketim, en önemlisi Ata'mdan yadigar Başkentimdir.
En aklımda kalan anım; 2007 senesinde Cumhuriyet mitingleri kapsamında üniversiteden 11 araç gittik Tandoğan meydanına. mahşer yeri gibi. yiyecek lokma bulamamıştık o kalabalıkta. aç kalmıştık. doyuramadınız bizi ankara!
Ankara deyince benim aklıma tek anı geliyor o da daracık sokaklarda taksici abinin fast and furious araba sürüşü ve benim arka koltukta bok yoluna gitmesek bari düşüncelerim
/
1